ŠANSE DA POBEDE RUSIJU SU JEDNAKE NULI: Matvijenko - Ovo što se dešava je Bajdenov rekvijem za Ukrajinu

Novosti online

08. 02. 2023. u 20:19

JEDINI način na koji Kijev može da spreči katastrofu je da počne da traži formulu mira koja će uzeti u obzir legitimne interese Rusije, jer su šanse Ukrajine da pobedi Rusiju na bojnom polju jednake nuli, izjavila je predsednica Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko.

ШАНСЕ ДА ПОБЕДЕ РУСИЈУ СУ ЈЕДНАКЕ НУЛИ: Матвијенко - Ово што се дешава је Бајденов реквијем за Украјину

Foto: Kremlin

Prema njenim rečima, obećanje američkog predsednika Džozefa Bajdena da će održavati vojnu konfrontaciju onoliko dugo koliko je potrebno, „ako se razmisli“, predstavlja rekvijem za Ukrajinu.

- Pošto su šanse da se Rusija pobedi na bojnom polju ravne nuli, izjava američkog lidera osuđuje Ukrajinu i njen narod na klanicu. U stvari, ovo se upravo sada dešava. Gubici Oružanih snaga Ukrajine su ogromni, privreda se uništava, ljudi beže - istakla je Matvijenkova.

Ukrajina sve bliže gubljenju državnosti

Ona je naglasila da je Ukrajina sve bliže granici iza koje „rizikuje da potpuno i nepovratno izgubi državnost“.

- U ime čega? Zarad interesa SAD i njihovih saveznika? Težnji Zapada da sačuva hegemoniju u svetu? - izrazila je zbunjenost Matvijenkova.

Ranije je Bajden u godišnjem govoru pred Kongresom SAD izjavio da je Amerika jedinstvena u podršci Ukrajini i da je spremna da je nastavi koliko bude potrebno.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: NI ONA NIJE IZDRŽALA: Zemljotres u Gazijantepu srušio tvrđavu staru 2.000 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)