"OVO BI TREBALO DA BUDE TEMELJ PREGOVORA": Nebenzja poručio - Takozvana "formula Zelenskog" je ismevanje mirovnog plana

Novosti online

08. 02. 2023. u 18:21

POBRINUĆEMO se da iz Ukrajine ubuduće nikada ne dolaze pretnje po Rusiju, njene saveznike, rusku kulturu i ruski jezik, to mora biti osnova za rešavanje sukoba, izjavio je stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja.

ОВО БИ ТРЕБАЛО ДА БУДЕ ТЕМЕЉ ПРЕГОВОРА: Небензја поручио - Такозвана формула Зеленског је исмевање мировног плана

FOTO: AP/Tanjug

On je istakao da tamo nikada više neće biti veličanja Hitlerovih saučesnika koji su likvidirali stotine hiljada Jevreja, Rusa, Poljaka i Ukrajinaca.

- Ovo bi trebalo da bude temelj pregovora. Takozvana ‘formula Zelenskog’ je jednostavno ismevanje koncepta mirovnog plana - naglasio je diplomata.

Zapad ignoriše što Kijev koristi hemijsko oružje

Diplomata se takođe osvrnuo na to što se nijedan od predstavnika zapadnih država na sednici Saveta bezbednosti UN nije dotakao osude Kijeva zbog primene hemijskog oružja.

- Prethodnih dana su se u ukrajinskim vestima, uz bravurozne komentare, širili snimci na kojima Oružane snage Ukrajine primenjuju hemijsko oružje. Naši nadležni organi trenutno proveravaju ove informacije - rekao je Nebenzja.

On je podvukao da su zapadni partneri u UN tvrdili da neće dopustiti da bilo ko primeni hemijsko oružje, ali da ne sumnja da će još jedan zločin režima Zelenskog biti ignorisan. Nebenzja je to nazvao dvostrukim standardima.

Međutim, na sednici SB UN u utorak, predstavnici Zapada optuživali su „režim sirijskog predsednika Bašara el Asada“ za primenu hemijskog oružja i kršenje Povelje o zabrani primene hemijskog oružja.

Nebenzja je prethodno ocenio da Moskva ne vidi spremnost za konstruktivnu saradnju zapadnih zemalja i kijevskih vlasti. Prema njegovim rečima, kada prestane pumpanje oružjem Ukrajine i izgledi za mir će biti izvesniji.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: TRESLO SE I U IRAKU: Snimci Marije Zaharove iz Bagdada tokom zvanične posete ruske delegacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

RAT U UKRAJINI: U pravcu Hersona za 24 časa pogođeno je 27 osmatračnica Oružanih snaga Ukrajine (FOTO)