STOLTENBERG STIŽE U TURSKU: Pritisak na Erdogana zbog kandidature Finske i Švedske u NATO

Tanjug

02. 11. 2022. u 22:31

GENERALNI sekretar NATO Jens Stoltenberg trebalo bi sutra da doputuje u trodnevnu posetu Turskoj, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje.

СТОЛТЕНБЕРГ СТИЖЕ У ТУРСКУ: Притисак на Ердогана због кандидатуре Финске и Шведске у НАТО

Foto EPA

Ministarstvo je najavilo da će Stoltenberg razgovarati s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, kao i s ministrom spoljnih poslova Mevlutom Čavušogluom i ministrom odbrane Hulusijem Akarom, prenela je Anadolija.

Očekuje se da će u fokusu razgovora biti produženje Istanbulskog sporazuma o žitu i kandidature Švedske i Finske za članstvo u NATO.

Švedska i Finska su formalno podnele zahtev za pridruživanje NATO u junu ove godine, što je odluka podstaknuta ruskim ratom protiv Ukrajine.

Međutim, Turska je kao članica NATO izrazila primedbe na njihove kandidature za članstvo, kritikujući Švedsku i Finsku zbog tolerisanja, pa čak i podrškw terorističkim grupama, dodaje turska novinska agencija.

Turski parlament mora da ratifikuje odobrenje da bi Švedska i Finska postale nove članice NATO.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu