LUKAŠENKO NA SAMITU ODKB: Zapad želi da zapali sve po obodu Rusije

P. Z. S. / ria.ru

28. 10. 2022. u 20:31

BELORUSKI predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je da svaki sukob na postsovjetskom prostoru treba posmatrati u kontekstu želje Zapada da „zapali Rusiju oko perimetra“.

ЛУКАШЕНКО НА САМИТУ ОДКБ: Запад жели да запали све по ободу Русије

Foto: Andrei Stasevich/Pool Photo via AP/Vayar Military Agency via AP


-Sve naše odluke danas se moraju donositi uzimajući u obzir regionalnu i globalnu situaciju. Moramo uzeti u obzir ono što se dešava oko nas. "Treba da zapalimo Rusiju duž perimetra. Zaglavio je u Ukrajini, a sada ga treba zapaliti duž perimetra: na Kavkazu, u centralnoj Aziji - u ovom kontekstu treba razmotriti sukob između Tadžikistana i Kirgistana ... - a ekonomski je neophodno da se izvrši pritisak na Kazahstan i Uzbekistan“, rekao je Lukašenko na samitu ODKB održanom u petak putem video konferencije.

Izvod iz govora beloruskog predsednika objavio je Telegram kanal "Pul pervogo", blizak njegovoj pres službi. Istovremeno, iz pasusa nije jasno koga tačno citira Lukašenko.

-To jest, počinju da nas hvataju po celom perimetru Rusije. Baltičke države su ranije krenule, znate, 2020. su pokušale da bace Belorusiju na kolena, onda je došao red na Ukrajinu. Mi hodamo po obodu – Kavkaz, pa Centralna Azija, razumljivo, nastavio je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, „moramo da razmotrimo svaki sukob i svaki naš aktuelni gest u ovom globalnom kontekstu”.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!