POSLEDICE ruskog rata u Ukrajini zategle su odnose između Berlina i Pariza. Najnoviji samit lidera 27 zemalja članica koji je juče završen u Briselu pokazao je značajne razlike između dve prestonice.

Walter Pravicek

22.10.2022. 09:04

AKO su se posvadili Makron i Šolc,dali če Francuska davati gas Nemačkoj?Drugo što se saznaje jest zatvaranje slavine za uvoz Kineske jeftine,ali svaki dan kvalitetnije robe u EU.Kinezi trguju sa celim Svetom,i u Ukrajini.Dakle sada bi svi političari-DA SE MALO PRIKAŽU U UREDNOM SVETLU PRED RAZRARENIM NARODOM ZBOG POSKUPLJENJE ENERGENATA kažu,kako bi i Kinezima okrenuli leđa,pa kupovali izključivo:Made in EU ili Made in USA?Sa time bi se mi u EU osamostalili,sve poslali do đavola,i bili kao mala komuna?Neče to iči.Mi volimo kupovati sve od svih,pa neki čak i od Amera,makar je cijena paprena.Kvalitet pod upitnikom!A ona Slovenačka pisana riječ na jumbo posterima?Kupuj domače!Kakve mi u EU lidere imamo?

GOSPODINE CVOROVIC

22.10.2022. 11:52

KAO PRVO: NIJE TO RUSKI RAT U UKRAJINI. Rat su izazvali pro-nacisticki krugovi zapadne alijanse, planirajuci da postave teroristicke baze na Krimu, jos davne 2014. godine. Kao drugo: Rusija cisti djubre koje se nagomilalo u evropi, jer Staljin nije obavio posao kako treba, stao je u Berlinu, umesto da ide do Rajne, ili jos bolje do La Mansa. Nacizam je rehabilitovao "brnjo" i njegova "perestrojka" dok je tu rehabilitaciju sa zadovoljstvom preuzeo "zutopuloveras" i na tlu Jugoslavije obnovio fasisticko-nacisticku tvorevinu zvanu NDH. Tako da nije fer Gospodine Cvorovic, tu specijalnu intervenciju (vojnu akciju) nazivat ruskim ratom, jer da Rusija vodi pravi rat, Ukrajina bi bila slupana za dve nedelje. Uzdravlje Gospodine Cvorovic, i nastoj da nas obavestavas o francuskoj revoluciji, koja je ne izbezna.