UNIŠTEN POGON U BUGARSKOJ FABRICI ORUŽJA: Tužilac – poginuo muškarac, dve žene nestale, strahuje se od novih eksplozija

Novosti online

04. 10. 2022. u 19:20

JEDAN muškarac (55) je poginuo, a dve žene se i dalje vode kao nestale nakon eksplozije u pogonu koji pripada najvećem bugarskom proizvođacu oružja "Arsenal", izjavio je državni tužilac Todor Dejanov.

УНИШТЕН ПОГОН У БУГАРСКОЈ ФАБРИЦИ ОРУЖЈА: Тужилац – погинуо мушкарац, две жене нестале, страхује се од нових експлозија

Foto: Printskrin/ twitter/@EdyCohen

Eksplozija se dogodila oko 11 sati u gradu Kazanlaku u centralnoj Bugarskoj.

Kako javlja bugarska državna televizija, specijalne antiterorističke jedinice su na puti ka mestu ekspozije koje tek treba da bude očišćeno zbog straha od novih eksplozija.

Strahuje se i da su dve radnice stare 53 i 42 godine zarobljene u pogonu.

-Video sam pogon, potpuno je uništen. Od siline eksplozije telo jednog od troje radnika odbačeno je prilično daleko, rekao je novinarima Dejanov.

Dodao je da je povređen četvrti radnik koji je bio u blizini u trenutku eksplozije.

Kako je rekao, uzrok eksplozije tek treba da bude istražen, ali najverovatnije je povezan sa kršenjem bezbednosnih pravila rukovanja eksplozivnim materijalima.

U fabrici "Arsenal" zaposleno je oko 5.000 ljudi, koji proizvode bugarske verzije "kalašnjikova", bacače granata, minobacače, protivavionske topove i razne vrste municije.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA: Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u Njujorku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)