NEMILOSRDNA RUSKA PORUKA ZA UBICU DARJE DUGINE: Ovo joj je jedina šansa da ostane živa

Novosti online

23. 08. 2022. u 00:14

ČLAN glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov poručio je ukrajinskoj državljanki Nataliji Vovk, koju je Federalna služba bezbednosti danas označila kao ubicu novinarke Darje Dugine, da zatraži azil u ruskoj ambasadi u Estoniji.

НЕМИЛОСРДНА РУСКА ПОРУКА ЗА УБИЦУ ДАРЈЕ ДУГИНЕ: Ово јој је једина шанса да остане жива

Foto: FSB/Javno vlasništvo

- Jedina šansa za Nataliju Vovk da ostane živa je da odmah otrči u rusku ambasadu u Estoniji i zatraži azil. Onda je čeka suđenje, i može da sačuva svoj život - napisao je Rogov na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, ako Vovkova to ne uradi, onda će je se, kao opasnog svedoka, otarasiti "njeno rukovodstvo iz SBU ili njihovi anglosaksonski gospodari".

Darja Dugina, ćerka poznatog ruskog filozofa i analitičara Aleksandra Dugina, poginula je u noći između subote i nedelje u Moskvi nakon što je automobil kojim se vozila eksplodirao.

Darja je bila sa ocem Aleksandrom na patriotskom festivalu "Tradicija", koji se održavao u selu Zaharovo.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim je posthumno dodeljen Orden za hrabrost ruskoj novinarki Darji Duginoj.

- Za iskazanu hrabrost i požrtvovanost u vršenju profesionalne dužnosti odlikujem Ordenom za hrabrost Darju Aleksandrovnu Duginu, dopisnika "Cargrad medije" iz Moskve (posthumno) - piše u tekstu ukaza.

Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je ranije danas da iza ubistva ruske novinarke Darje Dugine stoje ukrajinske specijalne službe.

FSB optužuje državljanku Ukrajine Nataliju Vovk, koja je sa ćerkom doputovala u Rusiju 23. jula.

- Utvrđeno je da su zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe. Počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, rođena 1979. godine, koja je u Rusiju stigla 23. jula 2022. godine zajedno sa ćerkom Sofijom Šaban, rođenom 2010. godine. U cilju organizovanja ubistva Darje Dugine i dobijanja informacija o njenom načinu života, iznajmila je stan u Moskvi u kući u kojoj je žrtva živela - navodi se u izveštaju.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: KAKO DELUJE TOS-1A - Snimak lansiranja projektila sa višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (16)

RAT U UKRAJINI: U pravcu Hersona za 24 časa pogođeno je 27 osmatračnica Oružanih snaga Ukrajine (FOTO)