KINESKI AVIONI PREŠLI LINIJU U TAJVANSKOM MOREUZU: Krstare iznad ostrva, počela nova faza manevara - evo ko su glavne mete

Tanjug

08. 08. 2022. u 18:11

VIŠE od 20 ratnih aviona kineske Narodnooslobodilačke armije prešlo je takozvanu središnju liniju u Tajvanskom moreuzu u manevrima koje izvodi oko ostrva, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Tajvana.

КИНЕСКИ АВИОНИ ПРЕШЛИ ЛИНИЈУ У ТАЈВАНСКОМ МОРЕУЗУ: Крстаре изнад острва, почела нова фаза маневара - ево ко су главне мете

Foto: Profimedia/Ilustracija

U manevrima je učestvovalo osam borbenih aviona Su-30, šest borbenih aviona J-11 i četiri lovca J-16, dva lovca-bombardera JH-7 i jedan protivpodmornički helikopter Ka-28, saopštila je tajvanska vojska, preneo je TAS S.

Kineska vojska saopštila je danas, dan posle završetka velikih vojnih vežbi uz upotrebu bojeve municije oko Tajvana, da počinje nove manevre na moru i nebu oko tog ostrva, preneo je Rojters.

Istočna borbena komanda Narodnooslobodilačke armije Kine saopštila je na društvenoj mreži Veibo da će uvežbavati izvođenje napada protiv podmornica i napade na moru.

Ministarstvo spoljnih poslova Kine je saopštilo da je Tajvan deo Kine i da Kina izvodi vojne vežbe "na sopstvenoj teritoriji" na otvoren, transparentan i profesionalan način.

Portparol tog ministarstva Vang Venbin izjavio je na konferenciji za novinare da su nadležne službe blagovremeno i u skladu sa međunarodnim pravom o tome izdale saopštenja.

BONUS GALERIJA: Kineske oružane snage

BONUS VIDEO: UPOZORAVAJUĆI MANEVRI - Avioni i brodovi kineske vojske učestvuju u vežbama u blizini Tajvana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi