PODRŠKA KIJEVU KAO MODNI TREND: Američki profesor ukazuje da Amerikanci ne znaju ni gde se Ukrajina nalazi na mapi

Novosti online

08. 08. 2022. u 18:07

PODRŠKA Ukrajini postala je ništa drugo do modni trend za Amerikance, koji će uskoro biti zamenjen novim, napisao je za časopis "Amerikan Konzervativ" Adam Elvanger, profesor američkog univerziteta Hjuston-Dauntaun.

ПОДРШКА КИЈЕВУ КАО МОДНИ ТРЕНД: Амерички професор указује да Американци не знају ни где се Украјина налази на мапи

Foto: Pixabay

- Kovid-19 je još uvek besneo u zemlji kada smo prešli u Ukrajinu. Po svoj prilici, smislićemo novi kurs pre nego što se sukob završi - navodi se u materijalu.

Foto: Printskrin/www.theamericanconservative.com

Po mišljenju autora, poslednjih godina u američkom društvu postoji trend da jedna „tematska agenda” zaseni sve ostale i za kratko vreme postane glavni i jedini problem.

- U izvesnoj meri, ovo je pretnja po naciju. "Aktuelna agenda" veštački izdiže jedan problem iznad svih drugih, što, takoreći, opravdava nerad po drugim pitanjima, koja u stvari mogu biti mnogo hitnija - naglsio je Elvanger. 

Pri tome, popularnost „temeljne agende“ uopšte ne znači da je Amerikancima zapravo stalo do Ukrajine, primetio je ekspert.

- Sledeći put kada vidite Amerikanca sa ukrajinskom zastavom, zapitajte se: može li da pronađe ovu zemlju na mapi? - upita profesor.

Elvanger je uveren da je ukrajinska kriza za mnoge Amerikance postala važnija od bezbednosnih pitanja na američko-meksičkoj granici. 

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO:

DEJSTVO RUSKE ARTILjERIJE: Izveštači "Novosti" na položaju u blizini Jasinovate

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

NAJNOVIJA VEST IZ PARIZA: Muškarac preti eksplozivom u iranskom konzulatu