ONI koji se igraju vatrom, od nje će i izgoreti. Ova drevna mudrost koju je "u slušalicu" svom američkom kolegi Džozefu Bajdenu izgovorio kineski lider Si Đinping došla je po svemu sudeći i do ušne školjke Nensi Pelosi.

Komentari (8)

Stole

31.07.2022. 10:20

Rat je nezaobilazni deo civilizacije. Ratom su stvarane i nestajale velike sile. Tako je od Starog Egipta i Mezopotamije pa do danas. Kina moze da osvoji Tajvan lako i SAD to ne moze da spreci medjutim to bi definitivno podelilo Svet na dva dela. Stara poslovica o vatri bi lako postala primenljiva i na Kinu. U oruzanom ratu Kina je pobednik medjutim da li bi bila i u ekonomskom?

Prellee

31.07.2022. 10:35

Danasnja politicka garnitura US ili figurativno receno, OLD TIMER'S zive u vremenu proslom i misle da smiju uraditi bas sve, na svakom mjestu u svijetu.Oni su izvor problema, izvor sukoba i to ne razumiju, jer se u US i glavama tih greedy people, vladajuce birokratije, nista nije promjenilo.Ne shvataju da se ne mogu ponasati komotno kao 90 godina, ne shvataju da moraju uvazavati tudje interese, interese druge strane, Rusije, Kine, Irana, Srbije...Oni i samo oni i niko drugi.Tako su i rat u EU uzrokovali ne uvazavajuci bezbjedonosni interes Rusije.Tako ce i u Aziji rat izazvati ti old timeri, ne uvazavajuvi interes China.Nema vise otimanja tudji teritorija bez kazne, moraju skratiti prste, moraju doci pameti, jer u suprotnom vladace ludilo, ako ono vec ne vlada.Ukrali su Kosovo Srbiji, Rusiji to nece moci uraduti, niti Kini, niti Iranu, VRIJEME JE DA TO SHVATE GREEDY PEOPLE FROM US and from ALL WEST.

Milutin

31.07.2022. 12:51

Ova baba je bila običan službenik u beloj kući i punila štampače i foto kopir aparate sa papirom a sad je političar a to je dokaz da ameri nemaju više kontrolu nad svojom zemljom i da će brzo doći do potpune propasti amerike.

vladimir

31.07.2022. 17:56

Počelo je .... a to je tek PRVA pobeda Kine nad Amerikom! I to nije samo pobeda - nego i PONIŽENJE Amerike! Kao što sam i rekao - dogadjaji idu "brže" nego što sam predvideo /na moju radost/ i Amerika će za dve godine da bude "beznačajna" sila ako u medjuvremenu ne izazove "samouništenje"!