NEMAČKI GEPARDI IPAK U UKRAJINI: Berli našao novog proizvođača municije

P. Z. S. / ria.ru

09. 07. 2022. u 21:06

NEMAČKA vlada je u Norveškoj pronašla proizvođača koji može da isporuči dodatnu municiju za samohodne protivavionske topove Gepard, koje je planirano da budu poslate u Kijev, objavio je magazin Špigl, pozivajući se na izvore.

НЕМАЧКИ ГЕПАРДИ ИПАК У УКРАЈИНИ: Берли нашао новог произвођача муниције

Foto: Shutterstock/Ilustracija


Napominje se da je ranije snabdevanje municijom bilo problematično, ali je sada kancelarija kancelara pronašla proizvođača u Norveškoj. U početku je nemačka vlada nameravala da dobije municiju iz Južne Amerike, ali snabdevanje odatle nije odobrila zemlja proizvođač – Švajcarska.

Kako navodi izdanje, ako sve bude po planu, prvi Gepard ZSU biće isporučen Ukrajini ovog meseca.

Rusija je ranije poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.

Ministarstvo spoljnih poslova RF saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporukom oružja Ukrajini. Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov primetio je da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat.

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!