OSTALI NEOŠTEĆENI TENKOVI I PVO SISTEMI: Ukrajinski vojnici bežali glavom bez obzira iz Lisičanska (VIDEO)

P. Z. S. / ria.ru

08. 07. 2022. u 01:19 >> 01:26

UKRAJINSKI vojnici su tokom povlačenja iz Lisičanska u LNR napustili veliku količinu naoružanja i vojne opreme, rekao je za RIA Novosti borac Narodne milicije Luganske Narodne Republike, koji se predstavio kao Aleksandar.

ОСТАЛИ НЕОШТЕЋЕНИ ТЕНКОВИ И ПВО СИСТЕМИ: Украјински војници бежали главом без обзира из Лисичанска (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP


- Kada su napustili Lisičansk, ostavili su mnogo opreme (ukrajinsko vojno osoblje. - Ed.). Ostala je cela oprema duž čitavog grada, u glavnoj ulici stoji neoštećena "osa" (PVO sistem), malo dalje napušten tenk. Ima, naravno, i oštećene, rekao je vojnik LNR.

Prema njegovim rečima, samo je njegova jedinica "zarobila" nekoliko tenkova. On je pojasnio da je veliki broj ukrajinske tehnike ostao na periferiji Lisičanska.

Foto: Printskrin

Ministar odbrane Sergej Šojgu je ranije najavio oslobađanje Luganske Narodne Republike.

Kao rezultat uspešnih vojnih operacija, Oružane snage Rusije su zajedno sa jedinicama Narodne milicije LNR uspostavile punu kontrolu nad Lisičanskom, poslednjim gradom u republici u kojem su se nalazile Oružane snage Ukrajine, i nekoliko obližnjih naselja, od kojih su najveće Belogorovka, Novodružesk, Malorjazancevo i Bela Gora.

Napuštajući grad, ukrajinski militanti su digli u vazduh i uništili neke od važnih administrativnih zgrada, uključujući gradsku većnicu. Dopisnik RIA Novosti javio je da su vojne savezničke snage, ušavši u grad, istakle zastavu pobede na porušenoj upravnoj zgradi. Pre toga, trupe Rusije i LNR oslobodile su još jedan veliki grad republike - Severodonjeck, u kome se nalazi hemijska fabrika Azot.

BONUS VIDEO - KAKO DELUJE TOS-1A: Snimak lansiranja projektila sa višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)