RUSKA OFANZIVA NA SEVERU: Ukrajinske snage se pripremaju za odbranu na harkovskom pravcu (MAPA)

P. Z. S. /telegram rybar

06. 07. 2022. u 17:19

RUSIJA je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“.

РУСКА ОФАНЗИВА НА СЕВЕРУ: Украјинске снаге се припремају за одбрану на харковском правцу (МАПА)

Foto Tanjug/AP

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane RF, od 25. marta Oružane snage su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.


* Ukrajinske jedinice očekuju aktivnu ofanzivu Oružanih snaga RF na različitim sektorima fronta u oblasti Harkova. Sukobi se vode u oblasti zapadno od Sosnovke i u okolini Svetličnog i Pitomnika.

* Za otkrivanje aktivnosti Oružanih snaga RF duž cele linije dodira, jedinice Oružanih snaga Ukrajine koriste izviđačke dronove različitih tipova. Konkretno, male bespilotne letelice su delovale u oblastima naselja Udi, Konstantinovka, ruski Tiški, Verhnji Saltov i Petrovka.

Ilustracija rybar



* Prema rezultatima rada posada bespilotnih letelica, izvršeni su artiljerijski i vazdušni udari (najmanje 6 aviona MiG-29 i Su-25 sa aerodroma Mirgorod) na položaje Oružanih snaga RF u rejonima Kazačja. Lopan, Liptsi, Maliie Prokhodi, Goptovka, Veseloe, Sosnovka.

* Oružane snage Ruske Federacije nanele su udare na uporišta i osmatračnice Oružanih snaga Ukrajine u Ruskim Tiški, Udiju, Petrovki, Cirkunju, Pitomniku, Prdjanki, Svetličnom, Harkovu, Slatinu, Čerkasu Tiški, Peremogi, Kutuzovki, Gusarovki, Mospanovo, Čepel, Mala Danilovka, Nova Nikolaevka.

* Prema podacima Ministarstva odbrane RF, do 100 ukrajinskih nacionalista i četiri jedinice vojne tehnike uništeno je u udaru Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na privremenom mestu razmeštaja 22. motorizovanog pešadijskog bataljona 92. mehanizovane brigade u Harkovu.

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku