"KIJEV JE PREVRŠIO SVAKU MERU" Vlasti DNR uputile zahtev Rusiji

Novosti online

13. 06. 2022. u 20:29

DONjECKA Narodna Republika zatražila je od Rusije "dodatne savezničke snage" zbog učestalih napada na Donjeck, izjavio je lider DNR Denis Pušilin.

КИЈЕВ ЈЕ ПРЕВРШИО СВАКУ МЕРУ Власти ДНР упутиле захтев Русији

Foto: Depositphotos/Printscreen

Prema njegovim rečima, Kijev je prešao sve granice, jer u novim napadima na Donjeck koristi zabranjene metode vođenja rata.

Pušilin je pozvao rukovodstvo preduzeća u Donjeckoj Narodnoj Republici da saradnike prebace na rad od kuće zbog pojačanih napada.

- Narednih dana savetujemo građanima da ostanu na bezbednim mestima i da ne izlaze napolje - rekao je Pušilin i podsetio da je u protekla 24 sata vojska DNR onesposobila na desetine vatrenih položaja protivnika.

U protekla 24 časa ukrajinske snage ispalile su više od 160 raketa iz višecevnih bacača raketa "Grad" i projektila iz topova kalibra 155, 152 i 122mm, saopštila je Narodna milicija DNR.

Granatirana su područja sedam naselja DNR. U granatiranju je poginulo troje civila, 19 ih je ranjeno, od čega dvoje dece. Oštećeno je 25 stambenih objekata i 11 civilnih objekata, dodaje se u saopštenju.

Tokom dana je zajedničkim dejstvima vojske Donjecke Narodne Republike i Oružanih snaga Rusije uništen jedan višecevni bacač raketa BM-21 "Grad", jedno samohodno artiljerijsko oruđe 2S1 "Gvozdika", četiri teretna vozila, jedno komandno mesto za bespilotne letelice i više od 15 pripadnika ukrajinskih snaga. Uništene su tri vatrena položaja neprijatelja u naselju Avdejevka.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: VOJSKA DNR U "AZOVSTALjU" - Pogledajte izbliza ruševine čeličane i tajne podzemne prostorije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi