NEMIRI U UKRAJINSKIM REDOVIMA Gradonačelnik Mariupolja optužio "izdajnike" da odavanje informacija Rusima

Tanjug

13. 06. 2022. u 18:30

GRADONAČELNIK Marijupolja Vadim Bojčenko optužio je, kako je naveo, izdajnike u ukrajinskim redovima da su ruskim snagama preneli vitalne informacije tokom bombardovanja južnog lučkog grada na početku napada na Ukrajinu.

НЕМИРИ У УКРАЈИНСКИМ РЕДОВИМА Градоначелник Мариупоља оптужио издајнике да одавање информација Русима

Ukrajinski vojnik na istoku , Foto AP

Bojčenko, koji je napustio Mariujpolj, rekao je za Bi-Bi-Si da je uništavanje kritične gradske infrastrukture, uključujući snabdevanje električnom energijom, bilo dobro koordinisano jer su "izdajnici Rusiji dali koordinate".

- Znali su gde da granatiraju. Bilo je mnogo izdajnika koji su davali koordinate. Sve što smo imali, sve što se smatra kritičnom infrastrukturom grada, uništeno je u prvih sedam dana - kazao je gradonalčelnik Marijupolja.

On je naveo da u gradu postoji 15 izvora napajanja i da ni on kao gradonačelnik nije znao gde se svi nalaze, preneo je britanski list "Gardijan".

foto: AP Photo/Alexei Alexandrov

- A oni su znali i za nedelju dana uništili su svih 15. Grad je ostao bez svetlosti - istakao je Bojčenko.

Prema njegovim rečima, gađani su i vodovodi, komunikacioni vodovi i skladišta u kojima su čuvani hrana i lekovi.

On je optužio poslanike gradskog veća iz proruske stranke "Opoziciona platforma - Za život", koji sada vladaju gradom pod ruskom okupacijom da su izdajnici.

Bojčenko je, takođe, rekao da je više od 100.000 ljudi i dalje zarobljeno u gradu, koji je "okupirala Rusija" i u kome nemaju čistu vodu, hranu, struju i lekove.

- Situacija u Marijupolju je katastrofalna - kazao je on i dodao da se mnogo leševa i dalje nalazi pod ruševinama i da će prema navodima lekarima, ovo leto u gradu biti užasno i da može da odnese hiljade života.

 

BONUS VIDEO:

UKUSNO I TAČKA: U Moskvi pod novim imenom počeli da rade nekadašnji "Mekdonaldsovi" objekti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri