VANZEMALJCI U AMERIČKOM KONGRESU: Pentagon javno predstavio dosad skrivene snimke NLO-a (VIDEO)

D. N.

17. 05. 2022. u 18:44

Neidentifikovani leteći objekti (NLO, ili UFO, kao engleska skraćenica) već dugo vremena izazivaju veliku pažnju, a danas je u američkom Kongresu o tome održano javno saslušanje tokom kog su pokazani i dosad skriveni snimci koje je napravila vojska Sjedinjenih Američkih Država.

ВАНЗЕМАЉЦИ У АМЕРИЧКОМ КОНГРЕСУ: Пентагон јавно представио досад скривене снимке НЛО-а (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Skot Brej, zamenik direktora obaveštajne službe američke mornarice je, uz kolegu Ronalda Multrija, koji predsedava novom radnom grupom američkog Ministarstva odbrane, zaduženom za obaveštajni rad i bezbednost, predstavio podkomitetu Kongresa neke od zapažanja američke vojske na pomenutu temu.

Tom prilikom su i pokazali snimke koji su dosad bili nepoznati široj javnosti.


Ovo saslušanje se desilo povodom dokumenta o 140 primera "neidentifkovanih fenomena u vazduhu" koje su američki vojni piloti zabeležili od 2004. do sada. 


- Mi znamo da su se naši članovi (vojske SAD) susreli sa ovim fenomenima, a pošto oni (fenomeni) predstavljaju potenijalni rizik za letove, a i generalno predstavljaju potencijalni rizik, veoma smo posvećeni da utvrdimo njihovo poreklo - rekao je Multri.

Skot Brej i Ronald Multri pred američkim Kongresom govore o saznanjima američke vojske o neidentifikovanim letećim objektima (NLO) / Foto: Tanjug/AP

Iako se pojava NLO-a često u javnosti vezuje i za vanzemaljce, Brej je pred Kongresom istakao da američka vojska za sada nema dokaza da oni postoje.


- Kada je reč o materijalima koje posedujemo, mi ih, zapravo i nemamo takvee da bismo mogli da kažemo da se tu "sigurno radi o nečemu što nije ovozemaljsko po svom poreklu". Ne, to nemamo. Ali, postoje zasad neobjašnjene pojave. Za njih, prosto, imamo premalo podataka, a ono što imamo, još nas nije dovelo do objašnjenja ovih pojava - istakao je Skot Brej, zamenik direktora obaveštajne službe američke mornarice.


Pred vama se nalazi i kraći snimak sa tog javnog saslušanja u američkom Kongresu, na kome možete videti i neke od dosad skrivenih snimaka NLO-a koje su napravili pripadnici vojske SAD, a koje je Brej predstavio javnosti:

Bonus video: Najnovije bespilotne letelice - dronovi koji čuvaju srpsko nebo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)