UHAPŠENA ŠEFICA KARTELA: Herlinda Montes Bobadilja biće izručena iz Hondurasa u SAD

Tanjug

16. 05. 2022. u 00:33

VLASTI Hondurasa uhapsile su danas optuženu vođu kartela Herlindu Montes Bobadilju, nakon što su Sjedinjene Američke Države zatražile izručenje nje i njenih sinova.

УХАПШЕНА ШЕФИЦА КАРТЕЛА: Херлинда Монтес Бобадиља биће изручена из Хондураса у САД

Foto: Printscreen/Jutjub/EuroNews

Policija je uhapsila Montes Bobadilju nakon "intenzivne konfrontacije" tokom koje je ubijen njen sin Tito Montes, navodi se na Tviteru komesara nacionalne policije Gustava Sančesa Velaskesa, prenosi Rojters.

- Još tri osobe su takođe uhapšene - rekao je Sančez, ne navodeći njihova imena.

Kako navodi britanska agencija, policija nije saopštila više detalja o incidentu.

SAD su optužile Montes Bobadilju da je vođa moćne Montesove organizacije za trgovinu drogom.

Ranije ovog meseca, SAD su ponudile nagradu od pet miliona dolara za informacije koje bi dovele do njenog hapšenja ili za hapšenje bilo kog od njenih sinova - Tita Montesa i Huana Karlosa Montesa Bobadilje, koji je i dalje u bekstvu.

Još jedan sin Montes Bobadilje, Noe Montes Bobadilja, uhapšen je 2017. godine i izručen SAD, gde je osuđen na 37 godina zatvora zbog trgovine drogom.

U aprilu je Honduras izručio SAD bivšeg predsednika Hondurasa Huana Orlanda Ernandesa pod optužbom za trgovinu drogom i oružjem, za šta se on izjasnio da nije kriv.

Honduras je do sada izručio najmanje 30 svojih državljana Sjedinjenim Državama zbog optužbi u vezi sa trgovinom drogom, navodi Rojters.

BONUS VIDEO - DARKO ŠARIĆ: Od lisica do nanogice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

ZAHAROVA O IZJAVI BORELJA DA NA BALKANU NE ZNAJU KO JE PUTIN: Degradacija Zapada ne znači da je u toku isti proces i kod drugih naroda