"NE KAŽNJAVATE PUTINA, KAŽNJAVATE ČOVEČANSTVO" Optužbe iz Brazila - Zelenski je kriv jer ne prestaje da priča o NATO alijansi

Srna

04. 05. 2022. u 20:27

GLAVNI kandidat za novog brazilskog predsednika Luiz Injasio Lula da Silva izjavio je da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski snosi deo odgovornosti za rat u svojoj zemlji jer više nije pregovarao sa Rusijom.

НЕ КАЖЊАВАТЕ ПУТИНА, КАЖЊАВАТЕ ЧОВЕЧАНСТВО Оптужбе из Бразила - Зеленски је крив јер не престаје да прича о НАТО алијанси

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Taj čovek je odgovoran za rat kao i Putin. Predsednik Ukrajine je mogao da kaže: Dajte da neko vreme prestanemo da govorimo o NATO savezu, o pridruživanju EU. Hajde da prvo malo pričamo - rekao je Lula magazinu "Tajm".

Lula (76) je kritikovao zapadne lidere jer nisu sprečili rat u Istočnoj Evropi, uključujući predsednika SAD Džozefa Bajdena, za kojeg veruje da je "mogao da odleti avionom u Moskvu da razgovara" sa Putinom.

- SAD imaju veliči politiki uticaj i Bajden je mogao da postigne da se rat izbegne, a ne da ga podstiče - rekao je Lula.

On je dodao da veruje da sankcije samo pogoršavaju stvari pošto negativno utiču na čitav svet.

- Sada ćemo svi da platimo račun zbog rata u Ukrajini. Ne kažnjavate Putina. Kažnjavate mnoge druge zemlje, kažnjavate čovečanstvo - rekao je Lula.

BONUS VIDEO:

AVIONI NADLEĆU MOSKVU: Piloti ruskih akrogrupa i vazdušnih snaga vežbaju za paradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!