"UNIŠTENO PREKO 140 BORBENIH AVIONA" Konašenkov objavio dosadašnje gubitke ukrajinske vojske

Tanjug

30. 04. 2022. u 15:31

OD POČETKA specijalne vojne operacije u Ukrajini, ruske snage su eliminisale preko 142 neprijateljska borbena aviona, 112 helikoptera i 658 bespilotnih letelica, izjavio je danas portparol ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

УНИШТЕНО ПРЕКО 140 БОРБЕНИХ АВИОНА Конашенков објавио досадашње губитке украјинске војске

Foto: Shutterstock/Ilustracija

On tvrdi i da su ruske trupe uništile 279 ukrajinskih raketa zemlja-vazduh, 2.656 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 307 lansirnih raketnih sistema, 1.189 topova i minobacača i 2.492 specijalna vojna motorna vozila, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, ruske visoko precizne rakete vazduh-zemlja pogodile su tokom protekle noći pet ukrajinskih vojnih lokacija, uključujući četiri skladišta municije i goriva u blizini naselja Berezovoje, Vozdviženka, Pokrovskoe i Barvenkovo.

- U sinoćnjem preciznom napadu na oblast u kojoj ukrajinski nacionalisti gomilaju ljudstvo i vojnu opremu, eliminisano je više od 120 nacionalista - rekao je Konašenkov.

Naveo je da su ruske raketne snage pogodile tokom noći još četiri ukrajinska vojna položaja, uključujući dva komandna centra, bateriju višecevnih raketnih bacača zemlja-zemlja i radarski sistem.

BONUS VIDEO:

BRITANSKI PLAĆENIK U UKRAJINI: Niko nije ni dinara dobio za ratovanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije