AVION SUDNJEG DANA NAD MOSKVOM: Još jedna poruka Zapadu, najtajnija ruska letelica leteće na proslavi Dana pobede

M.Đorđević

30. 04. 2022. u 12:25

JEDAN od najtajnijih ruskih aviona Il-80, koji se naziva i "avion Sudnjeg dana“, učestvovaće u vazdušnoj paradi na Dan pobede, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

АВИОН СУДЊЕГ ДАНА НАД МОСКВОМ: Још једна порука Западу, најтајнија руска летелица летеће на прослави Дана победе

Foto: Printscreen

Avion koji će leteti iznad Crvenog trga je dizajniran da evakuiše najviši vojni vrh zemlje i istovremeno kontroliše oružane snage u sukobu bilo kog stepena, uključujući nuklearni rat punog razmera.

Ova letelica se naziva "avion sudnjeg dana" jer se može koristiti u slučaju nuklearnog rata, kada su uništene kopnene kontrolne strukture. 

Il-80 može da funkcioniše potpuno autonomno, opremljen je komunikacionom opremom, sistemima za održavanje života i moćnim generatorom.

Poslednji put ovaj avion je učestvovao na paradi 2010. godine.

BONUS VIDEO: RUSI GAĐALI AZOVSTALj: Pogledajte kako dejstvuje projektil, zastrašujuća eksplozija uništava sve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!