PUTINOV BEZBEDNJAK IZNEO ZAPANJUJUĆE TVRDNJE: Patrušev navodi da je NATO operisao u Ukrajini sa jednim ciljem

Novosti online

27. 04. 2022. u 12:56

SEKRETAR Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev izneo je danas tvrdnje da je NATO slao vojne savetnike i instruktore u Ukrajinu sa ciljem da pogura Kijev ka nasilnom rešavanju situacije u Donbasu i oružanom sukobu sa Moskvom.

ПУТИНОВ БЕЗБЕДЊАК ИЗНЕО ЗАПАЊУЈУЋЕ ТВРДЊЕ: Патрушев наводи да је НАТО оперисао у Украјини са једним циљем

Foto: MUP Srbije/Shutterstock/Ilustracija

On tvrdi da se Ukrajina od 2014. godine, od kada je, kako Patrušev kaže, pod punom spoljnom kontrolom Amerike, naoružava savremenim i NATO oružjem.

- Zemlje NATO-a su slale svoje vojne savetnike i instruktore sa jednim ciljem - da pripreme kijevski režim za nasilno rešavanje pitanja Donjecke i Luganske Narodne Republike, i izazovu oružani sukob sa Rusijom - tvrdi Patrušev.

Patrušev, koji važi za jednog od najviših bezbednosnih zvaničnika Rusije, rekao je da je "Moskva bila primorana da pokrene specijalnu vojnu operaciju nakon što je dobila informacije o predstojećoj ukrajinskoj agresiji u Donbasu i na Krimu.

- Informacije koje smo dobili o predstojećoj ukrajinskoj agresiji u Donbasu i na Krimu naterale su našu zemlju da preduzme proaktivne mere kako bi obezbedila svoju bezbednost i zaštitila stanovništvo Donjecke i Luganske Narodne Republike, među kojima su i državljani Rusije - tvrdi Patrušev.

On je naglasio da je specijalna vojna operacija pokrenuta po naređenju ruskog predsednika Vladimira Putina prvenstveno usmerena na "zaštitu ljudi koji su već osam godina bili izloženi zlostavljanju i genocidu od strane kijevskog neonacističkog režima, kao i na demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine".

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: RUSI GAĐALI AZOVSTALj - Pogledajte kako dejstvuje projektil, zastrašujuća eksplozija uništava sve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe