KINA DOSTAVLJA ORUŽJE RUSIJI? Zapadni mediji bruje o tome, ruski ambasador govorio o "horor priči"

Novosti online

27. 04. 2022. u 09:53

INFORMACIJE o isporuci oružja Moskvi od strane Kine nisu tačne, izjavio je ruski ambasador u Pekingu Andrej Denisov.

КИНА ДОСТАВЉА ОРУЖЈЕ РУСИЈИ? Западни медији брује о томе, руски амбасадор говорио о хорор причи

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool, File/Shutterstock/Ilustracija

- Da budem iskren, nemam pojma odakle je došla ta priča. Očigledno je neko samo hteo da zvuči nekako važno, pa je smislio horor priču. Zaista, koliko se sećam, čak je i američki vojni resor, za koji se ne može reći da gaji ljubav prema istinitim informacijama, bio prinuđen da se ogradi ove očigledne fikcije - rekao je Denisov komentarišući izjave u zapadnim medijima o isporukama kineskog naoružanja Rusiji.

Prema njegovim rečima, takve izjave "nisu zasnovane ni na čemu".

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Kao odgovor, zapadne zemlje uvele su seriju sankcija Moskvi, pre svega u bankarskom sektoru i snabdevanju visokotehnološkim proizvodima.

Kremlj je ove mere nazvao ekonomskim ratom bez presedana. Nadležni u Rusiji su istakli da su spremni za ovakav razvoj događaja i uveravaju građane da će nastaviti da ispunjavaju društvene obaveze.

BONUS GALERIJA: Kineske oružane snage

BONUS VIDEO: RUSI GAĐALI AZOVSTALj - Pogledajte kako dejstvuje projektil, zastrašujuća eksplozija uništava sve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije