RUSKI GENERAL TVRDI: Ukrajinski dron izbacio ampule sa toksičnim supstancama, evo šta je bio cilj napada

Tanjug

23. 04. 2022. u 14:42

RUSKO Ministarstvo odbrane izvestilo je da su položaji ruskih trupa u Ukrajini napadnuti dronom koji je sadržao kontejner sa toksičnim supstancama, izjavio je danas načelnik Ruskih snaga za radijaciju, hemijsku i biološku zaštitu Igor Kirilov.

РУСКИ ГЕНЕРАЛ ТВРДИ: Украјински дрон избацио ампуле са токсичним супстанцама, ево шта је био циљ напада

Foto: ssb.gov.tr/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

- Bespilotna letelica je 21. aprila 2022. na položaj ruskih trupa bacila kontejner sa ampulama. Trebalo je da izazovu hemijsku reakciju koja bi dovela do eksplozije i požara uz oslobađanje toksičnih supstanci van konvencionalnih spiskova - precizirao je Kirilov, preneo je TASS.

Prema njegovim tvrdnjama, ampule se trenutno analiziraju.

Kirilov je podsetio da su danas SAD jedina država u svetskoj istoriji koja je koristila sve tri vrste oružja za masovno uništenje.

- U pokušaju da diskredituje specijalnu vojnu operaciju ruskih trupa, kijevski režim, na predlog administracije SAD, u stanju je da sprovede scenarije koji će dovesti do smrti desetina hiljada građana Ukrajine i izazvati ekološku i humanitarnu katastrofu u bliskoj budućnosti - naglasio je on.

Nema nikakvih potvrda za tvrdnje ruskog generala, a za sada se nije oglasila ni ukrajinska strana o rečima generala Kirilova.

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: LANSIRANjE "ISKANDERA" - Rusko ministarstvo odbrane objavilo snimak lansiranja balističkog projektila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna