PREKALJENI "SOMALIJCI" PODIGLI ZASTAVU U MARIUPOLJU: Legendarni bataljon DNR posle krvavih borbi izbio na obalu Crnog mora (VIDEO)

Novosti online/Đ. M.

16. 04. 2022. u 16:43

PRIPADNICI legendarnog bataljona "Somali" Narodne milicije Donjecke Narodne Republike podigli su svoju pukovsku zastavu u Mariupolju, gradu u kom se već pedeset dana vode žestoke borbe između ruske armije i ukrajinskih jedinica.

ПРЕКАЉЕНИ СОМАЛИЈЦИ ПОДИГЛИ ЗАСТАВУ У МАРИУПОЉУ: Легендарни батаљон ДНР после крвавих борби избио на обалу Црног мора (ВИДЕО)

Foto: Telegram/WarGonzo

Kako se vidi na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama, pripadnici "Somalija" su skinuli ukrajinsku zastavu sa primorskog šetališta u Mariupolju, nedaleko od policijske stanice, i zakačili zastavu svoje jedinice.

Jedinice DNR su prve nastupale tokom žestokih borbi u Mariupolju. Nakon podizanja zastave borci ovog bataljona su iskoristili vreme za kratak predah na plaži i telefonski razgovor sa svojim najmilijima.

"Somaliju" je kumovao prvi komandant te jedinice, čuveni borac Mihail Tolstih Givi. On je tako nazvao svoje borce zato što su bili loše opremljeni, ali neustrašivi u borbi, poput naroda sa istoka Afrike.

Bataljon "Somali" je osnovan 2014. godine, na početku borbe protiv kijevskih vlasti. U svom sastavu ima tenkove T-64 i T-72, ​​borbena oklopna vozila BMP-1, BTR-70, MT-LB i BRDM-2, kao i prateću artiljeriju, minobacače i transportna vozila.

Trenutni komandant jedinice je pukovnik Timur Kurilkin, kog je lider DNR Denis Pušilin odlikovao zbog akcija tokom specijalne operacije u Ukrajini.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: RUSKA BESPILOTNA LETELICA U AKCIJI - Prikazano kako prate ukrajinsku vojsku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri