MEDVEDEV O CILJEVIMA AMERIKE: Rusija ovakav razvoj događaja nikada neće dozvoliti!

Novosti online

23. 03. 2022. u 09:43

ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev oglasio se danas analizirajući ciljeve SAD kada je u pitanju položaj Rusije u svetskom poretku.

МЕДВЕДЕВ О ЦИЉЕВИМА АМЕРИКЕ: Русија овакав развој догађаја никада неће дозволити!

Foto: AP - Alexei Nikolsky

- Amerika nije našla dobre stratege nakon kraja Drugog svetskog rata. Nisu im bili potrebni. Na kraju krajeva, uvek možete odštampati mnogo novih zelenih papira, tu su lojalni vazali (izvinite, saveznici) i oružje najvišeg kvaliteta. Istovremeno, same Sjedinjene Države su neprestano vodile besmislene ratove i to obično daleko od svoje teritorije. Bez pravila i bez osvrtanja na svetsku zajednicu. Sa pravom da napusti sve i svakoga, da napusti igru čim se ova utakmica približi gubitku. I ostaviti za sobom krv, ruševine, političku i ekonomsku pustoš. To se već dogodilo u Koreji, Vijetnamu, Iraku, Avganistanu i drugim zemljama. Samo tokom godina Vijetnamskog rata, Amerikanci su ubili više od milion stanovnika ove zemlje. Istina, ko se ovoga seća u Americi? - izjavio je Dmitrij Medvedev.

- Jednostavno ih nije briga šta će i sa kim dalje biti. Oni to ne kriju - dodao je.

- Poslednjih trideset godina Rusija je bila meta iste osrednje i primitivne igre. Postoji samo jedno objašnjenje - ona ​​je neprijatelj. Koji su još pravni naslednici SSSR-a, čak i ako nema temeljnijih ideoloških protivrečnosti? To znači da Rusija mora biti ponižena, ograničena, uzdrmana, podeljena i na kraju uništena. Kako će to odjeknuti u bliskoj budućnosti u Evropi i svetu u celini? Nije bitno. Niko nikada nije ni razmišljao o tome - naglasio je Medvedev.

Foto Predsedništvo Srbije

 

Medvedev se u svojoj analizi ciljeva Amerike osvrnuo na to kakve bi bile njene konačne posledice po Rusiju, a samim tim i na razloge zašto se tako nešto ne sme dozvoliti.

- Ako postoji taktički cilj da se uništi Rusija, zašto uopšte imati dugoročnu strategiju?

A kao rezultate takve akcije Medvedev predviđa pet-šest novih država na mestu Rusije, kako su ih 90-ih sanjali na Zapadu, gde svaka takva „zemlja“ ima svoje strateško oružje.

- A onda je sledeći cilj totalno slabljenje Kine - nastavio je Medvedev - nakon čega je ostalo još samo par koraka do najteže globalne krize, energetskog i prehrambenog kolapsa, propasti svih sistema kolektivne bezbednosti i, uskoro, Velikog nuklearnog praska, koji otvara put ka novoj univerzalnoj singularnosti – ka podzemnom svetu.

- Naravno, Rusija nikada neće dozvoliti takav razvoj događaja. Ovo je danas svima jasno. Štaviše, za razliku od američkog establišmenta koji želi kraj naše Otadžbine, Rusija želi da vidi SAD kao jaku i inteligentnu zemlju, a ne poslednje utočište onih koji postepeno padaju u senilno bezumlje. Odgovorna država koja obavlja sve funkcije velike sile. Država koja pokušava da reši svoje brojne unutrašnje probleme, a ne podriva razvoj drugih zemalja. Sve ovo je moguće. Osim ako, naravno, ne mislite da se predsednik SAD zove Volodimir Zelenski i ne pitate povremeno pomoćnike kako se pravilno piše Irak ili Iran... - zaključio je Dmitrij Medvedev.

BONUS VIDEO: RUSKA ARMIJA UNIŠTILA AMERIČKI RADARSKI SISTEM - Precizan udar vazdušno-kosmičkih snaga RF

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024