TERORISTIČKI NAPAD NA BELORUSKU AMBASADU U RIMU: Bačene dve eksplozivne naprave

P. Z. S. / telegram voenkorKotenok

09. 03. 2022. u 17:48 >> 17:50

U RANIM jutarnjim časovim 9. marta (04.03-04.05 časova) nepoznata maskirane osobe prišle su zgradi beloruskog diplomatskog predstavništva, držeći u rukama neidentifikovane predmete.

ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА БЕЛОРУСКУ АМБАСАДУ У РИМУ: Бачене две експлозивне направе

Foto: Printscreen

Zatim su ih zapalili i bacili na teritoriju Ambasade. Odmah nakon toga, počinioci su pobegli sa lica mesta.

Eksplozija jedne od naprava dogodila se u neposrednoj blizini gasovoda, što predstavlja neposrednu opasnost za ceo objekat i može ukazivati na odgovarajuće ciljeve uljeza.

Drugi predmet nije eksplodirao. Vizuelnim pregledom ustanovljeno je da se radi o improvizovanoj eksplozivnoj napravi punjenoj barutom.

Usled eksplozije pričinjena je značajna šteta na zgradi Ambasade. Na konzularnim prostorijama su polomljeni prozori, deformisana metalna klupa, koja je od udarnog talasa prebačena preko unutrašnje ograde visoke 1,5 metara i odbačena 5-7 metara u stranu, metalni orman za odlaganje stvari za lica koja dolaze u konzularni prijem, odvojen je od betonske ploče itd.

BONUS VIDEO - UNIŠTENA VOJNA OPREMA ORUŽANIH SNAGA UKRAJINE: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom