JEZIVO PODSEĆA NA SLUČAJ MATEJA PERIŠA:Telo mladića našeno posle višenedeljne potrage, policiji promakao jedan detalj (VIDEO)

Novosti online

20. 02. 2022. u 00:35

TELO mladića Brendana Santoa koji je nestao nakon izlaska s drugovima sa fakulteta pronađeno je tri meseca kasnije u reci, u poodmakloj fazi raspadanja, saopštila je američka policija.

ЈЕЗИВО ПОДСЕЋА НА СЛУЧАЈ МАТЕЈА ПЕРИША:Тело младића нашено после вишенедељне потраге, полицији промакао један детаљ (ВИДЕО)

Foto: Printksrin

 Ovaj slučaj jezivo podseća na slučaj Splićanina Mateja Periša, koji se i dalje vodi kao nestao nakon što je otišao iz kluba Gotik u Beogradu i izgubio mu se svaki trag. Brendan Santo imao je samo 18 godina, a bio je u provodu nakon utakmice američkog fudbala na Univerzitetu Mičigen stejt.

- Ne dešava se svakog dana da mladi čovek samo nestane, i da nemamo nikakvih tragova -, saopštio je Kris Rozman iz policije. A ovaj slučaj zaista je neuobičajen i mnogo je nepoznanica.

Prema dostupnim informacijama, Brendan je otišao u drugu spavaonicu da bi se provodio sa drugarima. Nešto iza ponoći je rekao da ide da spava i pošao ka svojoj spavaonici, udaljenoj manje od pola milje. Ali nikada nije stigao do nje.

Na sebi je imao crnu majicu, sivu trenerku i bele patike, nosio je i crni kačket. Imao je zlatnu ogrlicu sa krstom i iPhone, ali mu je baterija već bila pri kraju. Podaci sa telefona kojima je policija imala pristup pokazali su da je dogovarao viđanje s nekom osobom te večeri, ali njen identitet nije saopšten.

Sigurnosne kamere u tom delu kampusa nisu radile, pa nije bilo moguće pregledati snimke sa mesta gde je poslednji put zabeležen njegov signal mobilnog telefona.

"Drugovi su prijavili njegov nestanak, ne želimo da otkrivamo njihov identitet, ali su u pitanju bili poznanici koji su zabrinuti", navela je tada policija.

"Reka Red Sidar je mnogo šira i veća nego što biste pomislili na prvi pogled, voda se kreće brzinom od oko osam kilometara na sat, a duboka je do četiri metra. Vidljivost u vodi je, međutim, samo do oko 60 centimetara".

Policija je telo mladića pronašla par kilometara dalje od mesta gde je poslednji put viđen. U tom delu reke bilo je nagomilanog žbunja i granja pa je moralo da bude urađeno raskrčenje da bi brod mogao da pristupi. Telo je pronađeno u vodi u poodmakloj fazi raspadanja.

Telo možda nikada ne bi bilo pronađeno, da porodica nije angažovala privatnog detektiva Rajana Robinsona. Tri meseca je trajala potraga u koju su bile uključene sve lokalne policijske snage kao i stotine dobrovoljaca.

Robinson je razbio led na reci i sam postavio podvodne kamere. Potom je pažljivo pregledao materijale i zaprepastio se kada je video "nešto zaglavljeno između granja pod vodom", prenose američki mediji.

Oko ovog slučaja nastao je pravi skandal, jer je policija prvobitno saopštila da je samostalno pronašla telo mladića. Odmah je na Internetu objavljeno da bi policajci zapravo propustili da pronađu telo, da se privatni detektiv nije javio. Ali onda se lokalna policija oglasila saopštenjem i detektivu izrazila zahvalnost zbog pomoći u slučaju.

"Jedini razlog zašto nismo pominjali njegovo ime je bila činjenica da smo bili uvereni da porodica i on lično ne žele da se za to zna. Hvala Rajanu Robinsonu na neumornom trudu u ovom slučaju", saopštila je policija.

BONUS VIDEO - Rekonstrukcija kretanja Mateje Periša u noći nestanka

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu