IZGRADITI MULTIPOLARNI SVET Putin: Situacija sve turbulentnija, SAD i NATO Rusiji moraju da daju bezbednosne garancije

Tanjug

10. 02. 2022. u 08:17

RUSKI predsednik Vladimir Putin poručio je danas da je zbog porasta globalnih tenzija neophodno uložiti dodatne napore da se osigura strateška stabilnost, prvenstveno tako što će Moskva dobiti sveobuhvatne garancije o bezbednosti od Sjedinjenih Američkih Država i NATO-a.

ИЗГРАДИТИ МУЛТИПОЛАРНИ СВЕТ Путин: Ситуација све турбулентнија, САД и НАТО Русији морају да дају безбедносне гаранције

Foto Tanjug/AP

- Situacija u svetu postaje sve turbulentnija i napetija, zbog čega je neophodno ulagati dodatne napore da se osigura strateška stabilnost i suzbiju nove pretnje i izazovi, a pre svega tako što će naša zemlja dobiti sveobuhvatne i pravno obavezujuće bezbednosne garancije od SAD i njihovih NATO saveznika - rekao je Putin u poruci povodom Dana diplomatije koji se danas obeležava u Rusiji.


Putin je u poruci zaposlenima u Ministarstvu spoljnih poslova objavljenoj na sajtu Kremlja rekao da su napori da se izgradi multipolarni svetski poredak i dalje relevantni.

- Konzistentni i sistematski napori da se osigura preimućstvo međunarodnog prava i ključna koordinaciona uloga Ujedinjenih nacija čine da fer i stabilan multipolaran svetski poredak ostaju relevantni - naveo je ruski predsednik.

BONUS VIDEO: 

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?




 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)