"MUČENJE" PUTINA ZBOG GARANCIJA NA GRANICI: Makron se poverio novinarima u avionu na putu iz Moskve ka Kijevu

Goran Čvorović - stalni dopisnik iz Pariza

08. 02. 2022. u 19:34

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron je danas novinarima koji prate delegaciju u avionu na putu iz Moskve ka Kijevu preneo lične impresije posle sastanka sa Putinom. Tako je, između ostalog, poručio da je prvi čovek Rusije "manje posezao za ironijom nego inače".

МУЧЕЊЕ ПУТИНА ЗБОГ ГАРАНЦИЈА НА ГРАНИЦИ: Макрон се поверио новинарима у авиону на путу из Москве ка Кијеву

Foto AP

- Tenzije su bile opipljive. Kada je rekao da sam ga "mučio", to je zato što sam se stalno vraćao garancijama na granici - analizirao je francuski predsednik.

Makron je, prenose u Parizu, ipak bio realističan u pogledu fleksibilnosti Putina oko ukrajinske teme, objašnjavajući da ne očekuje velike ustupke od ruskog predsednika.

- Ni na trenutak nisam pomislio da će napraviti bilo kakav gest - objasnio je atmosferu tokom susreta.

Preneo je i druge detalje. Rekao je, tako, da mu nije smetalo to što se razgovor u četiri oka vodio "na udaljenosti", za impresivnim stolom dugim četiri metra, jer su sve vreme imali slušalice i mikrofon, pa nisu morali glasno da govore.

U Parizu prenose i reči jednog anonimnog člana francuske delegacije, da je Putin obećao Makronu da će se ruske trupe povući iz Belorusije posle zajedničke vojne vežbe čiji je kraj predviđen za 20. februar. Takođe se čulo i da je Putin, navodno, pristao na telefonski razgovor sa Zelenskim, što je do sada odbijao.

- Ostvario sam to da ne bude degradacije i eskalacije. Ovaj cilj za mene je ispunjen. Francuska je učvrstila kredibilitet - poručio je Makron.

U Francuskoj, međutim, prenose da je Kremlj odmah demantovao Makronove komentare u vezi sa dogovorom o smanjenju tenzija, navodeći da "nisu tačni".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)