NOVI DETALJI TRAGEDIJE: Autobus koji je izgoreo u Bugarskoj bio nov

Novosti online

23. 11. 2021. u 17:01

MAKEDONSKA tužiteljka, šefica Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Vilma Ruskovska saopštila je da je, prema preliminarnim informacijama, autobus koji je izgoreo u Bugarskoj bio nov – u upotrebi je bio svega tri godine.

НОВИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ: Аутобус који је изгорео у Бугарској био нов

Foto: Profimedia

Prema njenim rečima, naložena je provera dokumentacije o tehničkoj ispravnosti autobusa.

Kako je saopštio direktor bugarske Izvršne agencije za kontrolu bezbednosti u saobraćaju Bojko Ranovski, prema podacima sa graničnog prelaza „Andrejevo“ na granici sa Turskom, vozač do mesta nesreće nije pravio saobraćajne prekršaje.

Informacije se ne mogu proveriti, pošto je tahograf izgoreo.

- Autobus je u takvom stanju da nije moguće utvrditi podatke sa tahografa – tehničkog uređaja koji beleži kretanje autobusa. Nema podataka o tome da je prekoračio brzinu tokom kretanja. Takođe su ispoštovana sva pravila o potrebnom broju sati za odmor. Zahvaljujući podacima sa kamera sa graničnih prelaza istražni organi mogu da dobiju informacije koje su neophodne za utvrđivanje uzroka nesreće - rekao je Ranovski za BNR.

Podsetimo, u Bugarskoj je 24. novembar proglašen za dan žalosti kada će zemlja odati počast poginulima u nesreći na magistrali Struma u kojoj je život izgubilo 46 ljudi, kao i stradalima u požaru u staračkom domu u Varnenskoj oblasti u kojem je kasno sinoć poginulo devet ljudi.

(rs.sputniknews.com)

BONUS VIDEO: Eksplozija kod Leštana u fabrici EDePro

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna