SELFIJI ODNELI 400 ŽIVOTA: Trend fotografisanja na rizičnim mestima masovno ubija ljude

Tanjug

26. 10. 2021. u 12:00

ZBOG fotografisanja na rizičnim mestima i takozvanih selfija u svetu je registrovan 31 nesrećni slučaj sa smrtnim ishodom u prvih sedam meseci ove godine, odnosno jedna osoba nedeljno je izgubila život, navodi se u studiji Fondacije IO koja je specijalizovana za tropsku i putničku medicinu.

СЕЛФИЈИ ОДНЕЛИ 400 ЖИВОТА: Тренд фотографисања на ризичним местима масовно убија људе

Foto Ž. Knežević

Zbog istog razloga, u periodu od januara 2008. godine do jula prošle godine, najmanje 379 ljudi umrlo je u svetu, u proseku po jedna osoba na svakih 13 dana, navodi se u studiji koju prenosi španski list "Pais".

Kako je ocenjeno, trend je uzlazni i, nakon kratke pauze zbog pandemije, snažno se ponovo pojavio u prvih sedam meseci ove godine.

Od preminulih 141 su bili turisti i 238 lokalno stanovništvo, što pokazuje da je sklonost ka rizikovanju mnogo veća kod turista.

Na listi koju čini više od 50 država, najviše umrlih je registrovano u Indiji (100), Sjedinjenim Američkim Državama (39) i Rusiji (33), dok Španija sa 15 preminulih deli šesto mesto sa Australijom.

Autori studije su identifikovali i deset mesta na svetu sa najviše umrlih.

To su, bez redosleda po broju slučajeva, vodopadi Nijagare (na granici između SAD i Kanade), Veliki Kanjon (SAD), Ćarko del Buro (Kolumbija), plaža Penja (Brazil), vodopad Mlango (Kenija), Uralske planine (Rusija), Tadž Mahal i dolina Doodhpathri (Indija), ostrvo Nusa Lembongan (Indonezija) i arhipelag Langkavi (Malezija).

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

RETKI SNIMCI: Pogledajte Severnu Koreju, zemlju iza "gvozdene zavese"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)