TALIBANI POZIVAJU ŽENE DA SE PRIDRUŽE NJIHOVOJ VLADI: "Islamski emirat ne želi da budete žrtve"

Tanjug

17. 08. 2021. u 09:49

ZVANIČNIK talibana Anamulah Samangani najavio je opštu amnestiju za sve u Avganistanu i pozvao žene da se pridruže njihovoj vladi.

ТАЛИБАНИ ПОЗИВАЈУ ЖЕНЕ ДА СЕ ПРИДРУЖЕ ЊИХОВОЈ ВЛАДИ: Исламски емират не жели да будете жртве

Foto: Tanjug/AP Photo

Samangani, član kulturne komisije Islamskog Emirata,naziv koji talibani koriste za Avganistan, izjavio je to danas na državnoj televiziji, koja je sada pod njihovom kontrolom, prenosi AP.

- Islamski emirat ne želi da žene budu žrtve - rekao je talibanski zvaničnik.

On je dodao da struktura nove vlade još nije potpuno poznata, ali na osnovu ranijih iskustava, trebalo bi da postoji potpuno islamsko vođstvo i da se u nju uključe sve strane.

Dobitnica Nobelove nagrade za mir Malala Jusufzai izjavila je danas da je duboko zabrinuta zbog situacije u Avganistanu, posebno zbog bezbednosti žena i devojaka i pozvala svetske lidere da preduzmu hitne mere.

Ona je rekla da americki predsednik Džozef Bajden mora da preduzme hrabar korak kako bi zaštitio avganistanski narod nakon pobede talibana i dodala da je pokušavala da dođe do nekoliko svetskih lidera.

Malala, koja danas ima 23 godine, jedva je preživela nakon što joj je pakistanski talibanski napadač pucao u glavu 2012. godine, zbog njene kampanje protiv uskraćivanja obrazovanja ženama.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!