POD MASKOM VOJNIH VEŽBI: Više od 50 stranih letelica špijuniralo ruske granice za sedam dana

Novosti onlajn

02. 07. 2021. u 11:37

TOKOM protekle sedmice više od 50 izviđačkih aviona i bespilotnih letelica primećeno je kod ruskih granica, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, prenosi televizija „Zvezda“.

ПОД МАСКОМ ВОЈНИХ ВЕЖБИ: Више од 50 страних летелица шпијунирало руске границе за седам дана

Foto: printskrin/piksabej

Kako je precizirano, ruske radarske stanice su tokom proteklih sedam dana registrovale ukupno 53 strane letelice od čega 47 aviona i šest bespilotnih letelica, koji su vršili izviđanja duž ruskih granica.

Sve letove stranih letelica kontrolisali su ruski radari. Kako se ističe, nije narušen vazdušni prostor Rusije.

Podsetimo, u Ukrajini i severozapadnom delu Crnog mora održavaju se vojne vežbe „Morski povetarac“ sa 5.000 vojnika,40 aviona i 32 broda iz 32 zemlje NATO-a i zemalja-saveznika, dok je u vazdušnom prostoru Baltičkih zemalja u toku vežba u kojoj učestvuje više od 20 borbenih aviona, uključujući i avion za rano upozorenje i kontrolu vazdušnog prostora AWACS E-3.

Kako je rekao general-major u rezervi Vladimir Bogatirjov neviđena aktivnost NATO-a u blizini ruskih granica je vrlo opasna tendencija.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije upozorilo je da će pažljivo pratiti tok priprema i manevara i da će „odgovoriti u skladu sa razvojem situacije kako bi osigurala vojnu bezbednost Rusije“.

Kako je ranije saopštavano, strana vojna avijacija je aktivno delovala u regionu održavanja vojnih vežbi ruske Tihookeanske flote u centralnom delu Tihog okeana, koje su održane od 7. do 24. juna. Ministarstvo odbrane Rusije je potvrdilo da je kamuflažom sprečeno da se utvrdi tip ruskog broda i njegove tačne koordinate.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)