UGROŽEN PLAN VAKCINACIJE U HRVATSKOJ: Capak - Teško da ćemo dobiti obećane doze od AstraZeneke za koje smo potpisali ugovor

Tanjug

27. 01. 2021. u 00:05

УГРОЖЕН ПЛАН ВАКЦИНАЦИЈЕ У ХРВАТСКОЈ: Цапак - Тешко да ћемо добити обећане дозе од АстраЗенеке за које смо потписали уговор

Foto: S. M. Jovanović

DIREKTOR Hrvatskog zavoda za javno zdravlje (HZJZ) Krunoslav Capak izjavio je danas je da će Hrvatska teško dobiti obećane doze vakcine od AstraZeneke za koje je potpisala ugovor.

- Fajzer nam je smanjio broj doza za sledeće tri isporuke. Ono što nam dolazi u sledeće dve sedmice smanjeno je za 14 kutija, po 975 doza. Mi smo dobili 11 kutija vakcina manje, to nas razočarava i otežava nam sprovođenje plana vakcinisanja. Sve količine koje imamo čuvamo za dovakcinisanje - rekao je Capak u Dnevniku HRT-a.

On je dodao da će Moderninu vakcinu Hrvatska dobiti u nedelju.

- Ne znamo kakva će biti distribucijska lista u martu, nadamo se da će to biti značajno više, ali ne možemo znati unapred. I Moderna je odložila isporuku za nedelju dana, tih 4.800 doza koje je već trebalo da stignu, dobićemo u nedelju - dodao je Capak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

prellee

27.01.2021. 10:37

Hrvatska je veliki poslušnik EU i sad im je to i stiglo kao nagrada. Nema vakcine dovoljno. Svojim lošim odnosom prema Srbima, Hrvatska je više očekivala. Oni su samo spremni biti sluge, raditi sve što EU traži ne preispitujući sve to sa svog gledišta, sad im se baš vratilo. Oni su EX-YU prikazali kao ropstvo, sad su u još goroj poziciji u EU. A imali su sve u toj bivšoj nesretnoj ZAJEDNICI. Niko ih ne uzima sad ozbiljno. Sutra kad Merkel ode, biće još teže. Bravo Srbija i tvoja politika sa svima. Bravo predsjedniće Vučiću, ja vidim da si tu u pravu. Idemo još više, još bolje za svoj narod.