TURISTI “BEŽE” IZ HRVATSKE: Kolone duge tri kilometra, na granicama redovi

Tanjug

16. 08. 2020. u 14:54

NAKON što su Italija i Austrija uvrstile Hrvatsku na listu visokorizičnih zemalja, zbog povećanja broja zaraženih korona virusom, mnogi su turisti iz tih zemalja odlučili da prevremeno prekinu godišnji odmor.

ТУРИСТИ “БЕЖЕ” ИЗ ХРВАТСКЕ: Колоне дуге три километра, на границама редови

Foto: Printscreen

Upozorenje Austrijancima zbog putovanja u Hrvatsku na snazi je do ponedeljka, pa mnogi ne žele da rizikuju eventualno uvođenje karantina.

Pojačan je saobraćaj na putevima u priobalju, trajektnim pristaništima, na većini puteva ka unutrašnjosti, kao i na pojedinim graničnim prelazima gde su moguća i duža čekanja (više od jednog sata), izveštava portal Indeks.

Na putevima u blizini odmorišta i čvorova mogući su kraći zastoji, vozi se u koloni i usporeno.

U smeru od Zagreba kod naplatne stanice Lučko kolona je duga oko dva kilometra, a kod naplatne stanice Demerje oko tri kilometra.

Prema granici sa Slovenijom, kolona vozila ponegde je duga je i oko tri kilometra, a delom se proteže i na Istarski ipsilon.

Na Krčkom mostu saobraćaj je pojačan u oba smera.

Portal podseća da, prema odluci italijanske vlade, sve osobe koje iz Hrvatske dolaze u Italiju, prilikom ulaska moraju da imaju negativan test na koronavirus koji nije stariji od 72 sata ili da se testiraju u roku od 48 sati od ulaska u Italiju.

Tranzit kroz Italiju trenutno nije ograničen, pa u tom slučaju nije potreban negativan test.

Ista mera sutra stupa na snagu za Austriju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

TRAGIČNE SUDBINE STALJINOVE DECE: NJegov komentar posle sinovljevog neuspelog samoubistva je JEZIV, ćerkin život strogo kontrolisao