ZAPLENA DROGE NA GRANICI: Palo više od 55 kg marihuane

V.Mitrić

25. 07. 2020. u 19:55

SLUŽBENICI Jedinice granične policije, danas su, u tri sata ujutro, sprečili krijumčarenje 55 kilograma i 402 grama marihuane, koja je otkrivena je na drugoj liniji graničnih provera prilikom detaljne granične kontrole teretnog vozila „Fiat Dukato“, crnogorskih nacionalnih oznaka, na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška, rekla je za „Novosti“ Jasminka Mujić, portparolka GP BiH.

ЗАПЛЕНА ДРОГЕ НА ГРАНИЦИ: Пало више од 55 кг марихуане

Foto: V. Mitrić

Policajci su, u stranicama vozila koje su obložene drvenom oblogom, uočili nekoliko paketa oblepljenih prozirnom folijom. O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama službenici JGP Gradiška uhapsila vozača, državljanina Crne Gore i pretresli pomenuto vozilo.

Nakon izvršenog pretresa vozila i vaganjem, utvrđeno je da se radi o 50 paketa ukupne težine 55 kilograma i 402 grama marihuane. Uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu neovlašćen promet opojnim drogama, državljanin Crne Gore biće predati Tužilaštvu BiH.

Opredeljenost GPBiH je permanentna zaštita državne granice i borba protiv prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija. Ova akcija, ali i prethodne akcije sprečavanja krijumčarenja ljudi, opojnih droga i akciznih roba nastavak su aktivnosti GPBiH u cilju identificiranja, otkrivanja i procesuiranja krijumčara i presijecanja organiziranih kriminalnih grupa. Uz mjere sprečavanja ilegalnih prelazaka državne granice u graničnom pojasu, policijski službenici GPBiH kontinuirano prikupljaju informacije o osobama koje se bave krijumčarenjem i ovakve aktivnosti će se nastaviti i u narednom periodu - izjavio je direktor GPBiH Zoran Galić.

Foto: V. Mitrić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!