U LITVANIJI DVE DELEGACIJE HRVATSKE: Stalne svađe držvnog vrha prenele se i na Samit NATO u Vilnjusu

NA samit NATO u Litvaniju, u Vilnjus, Hrvatska je poslala dve delegacije.

У ЛИТВАНИЈИ ДВЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ХРВАТСКЕ: Сталне свађе држвног врха пренеле се и на Самит НАТО у Вилњусу

Foto: Tanjug/AP photo

Jednu čini predsednik Zoran Milanović sa svojim timom, dok je drugoj biti šef diplomatije Gordan Grlić Radman i ministar odbrane Mario Banožić. To je rezultat stalnog sukoba Milanovića i Andreja Plenkovića, ali i sasvim različit stav dvojice najmoćnijih hrvatskih političara oko Ukrajine.

Naime, vladina delegacija pokazuje punu podršku Hrvatske Ukrajini i na njenom putu u NATO, dok Milanović ima puno rezervisaniji stav. U nekoliko nastupa on je kritikovao Hrvatsku da se previše angažovala oko Ukrajine, a iz vlade su mu odgovorili da je Kremljenko.

Na pozivnicu iz NATO-a šef države je reagovao tako što nije pozvao ministra spoljnih poslova da ide sa njim, pa su za Vilnjus putovali u dva aviona. Plenković je nakon odluke da šalje dvojicu ministara izjavio da ide da spase zemlju od ”Milanovićeve blamaže”, a obe delegacije su najavile da će posetiti hrvatske vojnike koji su u Litvaniji. I te posete biće razdvojene, a vojnikci će se morati da se postrojavaju dva puta.

Uoči NATO samita hrvatski premijer je privremeno imenovao Miju Validžića za šefa vojne obaveštajne službe, što je izazvalo novi talas kritika predsednika države.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!