SPALJENO 10 TONA DROGE: Ulična vrednost narkotika 26 miliona evra

Novosti online

13. 09. 2022. u 01:08

U ŽELEZARI Makstil u Skoplju danas je uništeno 10 tona raznih vrsta zaplenjene droge čija bi cena na crnom tržištu dostigla ukupnu vrednost od 26 miliona evra.

СПАЉЕНО 10 ТОНА ДРОГЕ: Улична вредност наркотика 26 милиона евра

MUP

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski rekao je da je spaljivanjem u električnoj peći Makstila danas uništeno 10 tona različitih vrsta opojih droga zaplenjenih do avgusta 2022, na osnovu pravosnažnih sudskih odluka u krivičnim postupcima kao i sudske odluke za njihovo uništenje.

Kako je precizirao, reč je o više od 8,2 tone marihuane, zatim oko 100 kilograma heroina, hašiša, kokaina, preko 1.000 biljki kanabisa, kao i 1,2 miliona komada psihotropnih supstanci.

-To predstavlja najveću uništenu količinu zaplenjene droge do sada, koja bi na crnom tržištu dostigla ukupnu vrednost od 26 miliona evra, istakao je Spasovski.

Droga je uništena u saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije, Državne komisije za uništavanje opojnih droga, psihotropnih supstanci i prekursora i Agencije za upravljanje nekretninama.

Kurir.rs

BONUS VIDEO - DARKO ŠARIĆ: Od lisica do nanogice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a