PROMENE U PRAVOSUĐU BIH: Gordana Tadić razrešena dužnosti glavnog tužioca

S. M.

26. 07. 2021. u 16:31

GORDANA Tadić, glavni tužilac Tužilaštva BiH razrešena je danas sa te dužnosti, odluka je prvostepene disciplinske komisije VSTS.

ПРОМЕНЕ У ПРАВОСУЂУ БИХ: Гордана Тадић разрешена дужности главног тужиоца

Foto: Nezavisne novine

Tadićeva, je prema nezvaničnim informacijama dužnosti glavnog tužioca razrešena jer je počinila nekoliko disciplinskih prekršaja koji se između ostalog odnose na doele krivičnih predmeta, ali i bezbednosne provere. 

Do pravosnažnosti presude, Tadićeva će ipak ostati na mestu glavnog tužioca jer na ovu odluku ima pravo žalbe. 

-Prvostepena disciplinska komisija za tužioce Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH, odlučujući po disciplinskoj tužbi Kancelarije disciplinskog tužioca VSTS BiH protiv tužene Gordane Tadić, glavnog tužioca Tužilaštva BiH, donela je odluku kojom se utvrđuje disciplinska odgovornost tužene za disciplinske prekršaje, postupajući suprotno članu 5.2. Etičkog kodeksa za tužioce. Time se propisuje da će tužilac posvetiti profesionalnu delatnost svojim dužnostima, koje uključuju ne samo obavljanje tužilačke funkcije, nego i ostale poslove relevantne za poslovanje tužilaštva, a Tadićeva je iskazala nemar i počinila disciplinski prekršaj iz člana 57. tačka 8. nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti i tačka 17. propuštanje, iz neopravdanih razloga, da postupi u skladu s odlukama, naredbama ili zahtevima Saveta i Zakona o VSTS BiH, stoji u odluci Prvostepene disciplinske komisije VSTS BiH.

Tuženoj se, kako navode iz VSTS, za navedene disciplinske prekršaje, izriče disciplinska mera: premeštanje sa mesta glavnog tužilaštva Tužilaštva BiH na mesto tužioca Tužilaštva BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)