PATKA ISTRČALA MARATON I TO PO ČETVRTI PUT: Nećete verovati - Ima svoje posebno šivene patike, a samo zdrava hrana dolazi u obzir (VIDEO)

Novosti online

19. 11. 2023. u 08:38

ONI koji su imali prilike da učestvuju u njujorškom maratonu sigurno su čuli za patku Boricu, a oni koji nisu su svakako imali prilike da na njene slike nalete na društvenim mrežama.

ПАТКА ИСТРЧАЛА МАРАТОН И ТО ПО ЧЕТВРТИ ПУТ: Нећете веровати - Има своје посебно шивене патике, а само здрава храна долази у обзир (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Instagram

Za maraton često kažu da je disciplina u kojoj mentalna snaga gubi ili dobija trku, a jedino što učesnika može dovesti do cilja jeste njegova volja. Pa, zamislite samo koliku je mentalnu snagu imala ova patka kada je uspela da istrči ovako izazovnu trku!

Borici ovo nije prvi maraton - iza nje su već tri učešća na prestižnom sportskom takmičenju, kao i tri medalje za izvanredan rezultat i nepokolebljiv karakter. Svoje prvo učešće Borica je imala na maratonu 2021. godine, kada se nije proslavila nekim rezultatom, ali je zato stekla svetsku popularnost: video trke je na Jutjubu pregledalo preko 8 miliona korisnika!

Zato je prošla godina za nju bila izvanredna: na Long Ajlend maratonu u maju mesecu, ona je istrčala dečju trku od 1 kilometra za 18 minuta i 8 sekundi. Njena prosečna brzina na trci bila je 3,31 kilometar na čas, što je izuzetno dobro za jednu patku. Ova godina donela je još jedan sjajan rezultat, a Borica je na cilj u Central parku stigla po zalasku sunca.

Potpuno opremljena za trku

Osim po fizičkom izlgedu i veličini, Borica se ni po čemu drugom nije isticala od ostalih maratonaca. Na njenim su se nogicama nalazile čak i posebno dizajnirane "patike" od fleksibilnog materijala koje su čuvale stopalca od hrapavog betona. Obuću za trku je Borici sašila njena vlasnica.

Osim toga, poput ostalih takmičara, i ona je vodila računa o tome da tokom trke ostane hidrirana i sita, a navijači koji su stajali pokraj trase su se trudili da takmičarki ništa ne zafali. Međutim, patka itekako vodi računa o sportskoj ishrani - na sredini trke joj je bila ponuđena krofna koju je ona ljubazno odbila, ali se zato veoma obradovala grickalicama od tikvica i vodi. Nakon kratkog okrepljenja, Borica je produžila svoju trku.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: ŽIVOT U RUŽIČASTOM: Muhli trava oduševljava posetioce kineskog Liuzhoua

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!