PRODATA ZA 230.000 FUNTI: Najpoznatija filmska lopta - Vilson ima novog vlasnika (VIDEO)

Novosti online

11. 11. 2021. u 23:44

MOŽE li pravo prijateljstvo imati cenu izraženu u dolarima ili funtama?

ПРОДАТА ЗА 230.000 ФУНТИ: Најпознатија филмска лопта - Вилсон има новог власника (ВИДЕО)

Foto: Printskin

Tim pitanjem se bavila britanska kuća „Prop stor“, kada je loptu za odbojku, poznatu po imenu Vilson, ponudila na aukciji. Čuvena lopta je rekvizit sa snimanja filma Izgnanik, u kome glavnu ulogu igra Tom Henks. Film je prvi put emitovan 2000. godine i postigao je veliki uspeh.

Odbojkaška lopta sada je prodata je na aukciji za 230.000 funti.

U filmu Izgnanik, glavni lik Čak Noland, koga tumači Henks, „zaglavljen" je na ostrvu četiri godine posle pada njegovog aviona, sa svojom jedinim „prijateljem" u vidu odbojkaške lopte, koju je nazvao - Vilson.

Tokom četiri godine samoće, Noland razgovara sa Vilsonom i poverava mu se.

Retko ko nije bio potpuno razočaran i tužan u sceni kada Noland, prilikom pokušaja da konačno ode sa pustog ostrva, slučajno dozvoli da lopta lagano otpluta u okeanske vode. To ga je rasplakalo i dovelo do toga da se lopti čak i izvinjavao što se rastaju zbog trenutka nepažnje...

- Na prednjoj strani lopte je tamno smeđe i crveno „lice", koje predstavlja Čakov krvavi otisak ruke. Ima i ,sada već, izbledeli par očiju, nos i usta - navodi se u opisu predmeta koji je prodat i već ima novog vlasnika.

Henks je osvojio Oskara za ulogu u filmu Roberta Zemekisa, dok je „Vilson" 2001. godine dobio nagradu Critics Choise Award, za najboljeg „neživog" učesnika u filmskom ostvarenju.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!