PREDAVANJA O VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI: Danilo Mandić sa Imperijal koledža u Londonu, uskoro gostujući profesor BU

Lj.B.

28. 12. 2023. u 12:03

Jedan od najcitiranijih naučnika sa naših prostora prof. dr Danilo Mandić, profesor Imperijal koledža u Londonu, postaće uskoro gostujući profesor na Univerziteta u Beogradu.

ПРЕДАВАЊА О  ВЕШТАЧКОЈ ИНТЕЛИГЕНЦИЈИ: Данило Мандић са Империјал колеџа у Лондону, ускоро гостујући професор БУ

univerzitet u beogradu

On je potpisao ugovor o saradnji sa dekanom Fakulteta za obrazovanje učitelja i vaspitača Univerziteta u Beogradu prof. dr Danimirom Mandićem, a zajednički projekti i predavanja biće iz oblasti novih tehnologija i veštačke inteligencije. 

Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić razgovarao je sa prof. Danilom Mandićem o mogućnostima saradnje na unapređenju nastave  i naučnih istraživanja u kontekstu ubrzanog digitalnog razvoja, imajući u vidu činjenicu da je prof. Mandić jedan od globalno najpriznatijih aktivnih naučnika sa ovih prostora. Rektor je poželeo dobrodošlicu stručnjaku koji, iako nije alumnista našeg univerziteta, želi saradnju upravo sa beogradskim kolegama i studentima. 

Dr Mandić je doktorirao nelinearnu adaptivnu obradu signala 1999. na Imperial College, London, UK,  gde je sada profesor. Specijalizovao se za statističku teoriju učenja, mašinsku inteligenciju i statističku obradu signala i njihove primene posebno u biomedicini i finansijama, a direktor je Laboratorije za obradu finansijskih signala i mašinskog učenja u Imperijal koledžu. Napisao je više od 600 članaka u časopisima i radova na konferencijama i istraživačkih monografija, predsednik je Međunarodnog društva za neuronske mreže, dobitnik predsednikove nagrade za izvrsnost u nadzoru istraživanja na Imperijal koledžu i brojnih drugih međunarodnih priznanja. Na sastanku u Rektoratu prof. Mandić je istakao da je je veoma zainteresovan za interdisciplinarne aspekte rada i za uvođenje najsavremenijih inovacija u obrazovanje, a posebno je zainteresovan za unapređenje Centra za robotiku i veštačku inteligenciju u obrazovanju www.craie.edu.rs .

Prof. dr Danimir Mandić, dekan Fakulteta za obrazovanje učitelja i vaspitača Univerziteta u Beogradu, ocenio je da ”informaciona tehnologija i veštačka inteligencija omogućavaju individualizaciju učenja, samoevaluaciju znanja i kompleksno vrednovanje rada studenata, primenu modela razvijajuće nastave, učenje istraživanjem, razvijanje kritičkog mišljenja, bavljenje nastavnika detetom, tj. izgradnjom njegove kompletne ličnosti, povećan nivo aktivnosti učenika u procesu učenja i saradnje sa nastavnicima”. Svi ovi elementi biće uključeni i u koncept buduće saradnje sa prof. Danilom Mandićem koji je istraživao aktivnost studenata u procesu učenja primenom neinvazivnih senzora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024