KONKURS STERIJINOG POZORJA U NOVOM SADU: Milica Amidžić autorka najbolje drame

J. S.

15. 03. 2021. u 15:59

PO odluci žirija Sterijinog pozorja jednoglasno je proglasio najboljim savremenim dramskim tekstom „F 1001 ili procepi,“ Milica Amidžić (27) iz Novog Sada.- saopšteno je danas iz Pozorja.

КОНКУРС СТЕРИЈИНОГ ПОЗОРЈА У НОВОМ САДУ: Милица Амиџић ауторка најбоље драме

Foto: Pozorje

Žiri u sastavu - Spasoje Ž. Milovanović (predsednik), Mirko Demić i Igor Burić naveo je da Miličina drama odiše svežinom i bogatstvom jezika,aktuelnošću teme i uzbudljivim autorskim pristupom.

-Koliko god da je teško dešifrovati naslov koji podseća na svojevrsnu dijagnozu, toliko je uživanje čitati tekst protkan poetskim iskazima o stanju jedne mlade žene, Marine – stoji u obrazloženju.

Laureatkinja je diplomirala Komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a master studije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na katedri za dramaturgiju. Od 2019. do 2020. bila je urednica portala Hoću u pozorište. Trenutno razvija scenaro za dramsku seriju “Dole” pod mentorstvom Maje Pelević,te scenario za dokumentarni film The axis of Venus u režiji Milice Čubrilović, kao ideju za kratkometražni film “Stranac”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!