MILENKO ZABLAĆANSKI DANAS BI NAPUNIO 65 GODINA: Odlukom koju je doneo pred smrt spasio je ženu i sina!

Novosti online

08. 12. 2020. u 21:18

LEGENDARNI glumac Milenko Zablaćanski danas bi napunio 65 godina.

МИЛЕНКО ЗАБЛАЋАНСКИ ДАНАС БИ НАПУНИО 65 ГОДИНА: Одлуком коју је донео пред смрт спасио је жену и сина!

Foto: Arhiva Novosti

On je život izgubio 2008. godine na VMA u Beogradu, 17 dana nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila 5. januara na putu od Zlatibora ka Užicu.

On se tada kretao desnom trakom, kada je iz suprotnog smera naišao mercedes čiji vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i direktno se zakucao u glumčev automobil.

Zablaćanski je hitno prebačen u bolnicu u Užicu i nekoliko dana se nije budio iz kome. Tada je helikopterom prebačen na VMA u Beograd, ali je preminuo 22. januara.

Samo pukom srećom sa njim u vozilu se nisu našli njegovi supruga i sin. Oni su zajedno bili u svojoj vikendici u blizini Zlatibora i trebalo je da ostanu još nekoliko dana. Međutim, zbog smrti tetke glumčeve supruge morali su da prekinu odmor. S obzirom na loše vreme koje je otežavalo saobraćaj, Milenko je sina i suprugu kući poslao autobusom i na taj način ih spasio.

Suprugu je, inače, upoznao u Pozorištu na Terazijama gde je radila kao balerina i kostimografkinja, a sa njom je dobio dva sina, Nikolu i Ivana.

Prva uloga Milenka Zablaćanskog na televiziji bila je u seriji Vuk Karadžić.

Najzapaženije uloge ostvario je u serijama: Srećni ljudi, Porodično blago, Bela lađa, Ono naše što nekad bejaše. Pored toga glumio je i u brojnim popularnim filmovima, kao i u pozorištu.

(Objektiv)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati