PREMIJERA FILMA DARKA NIKOLIĆA "POSLEDNJI STRELAC": Jezda u uzbudljivom trileru

M. N. M.

13. 03. 2024. u 15:58

NOVI film Darka Nikolića "Poslednji strelac", sa Nenadom Jezdićem u glavnoj ulozi, premijernu projekciju imao je sinoć u "Sinestar" biskopu u "Ada molu".

ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА ДАРКА НИКОЛИЋА ПОСЛЕДЊИ СТРЕЛАЦ: Језда у узбудљивом трилеру

Novosti

"Poslednji strelac" je akcioni triler sa jakom dramskom pričom, a u liku glavnog junaka našao se Nenad Jezdić. Taj junak, inspektor Kuruzović, nakon smrti voljene supruge uviđa besmisao svog života, provodi dane sa svojim jazavičarem Čedom i čita knjige, sve do trenutka kada se posle decenije provedene u inostranstvu u Beograd vrati njegov neprijatelj Atanasije (Miodrag Krstović), poznati balkanski kriminalac koji je umešan u ubistvo supruge Kuruzovića. Tu počinje akcija koju predvodi Baltazarević (Miloš Timotijević). U filmu igraju i Aleksandra Belošević i Nataša Marković, dok scenario potpisuje Branislav Janković.

- Poziv produkcije Film Plus Pictures sam doživeo kao kompliment, jer su procenili da se dobro snalazim u žanru trilera, posle "Jedinog izlaza" i "Nemirnih" - rekao je, za "Novosti", reditelj Darko Nikolić. - Bio je to ozbiljan izazov, jer je trebalo snimiti film za malo dana, ali takva su bila ograničenja. Dobio sam scenario Baneta Jankovića i uz pomoć Maje Todorović ubrzo smo mogli da uletimo u pripreme. Glumačka podela je bila sjajna, uspeli smo da dogovorimo koga smo hteli, napravili probe i svi su "legli".

Na pitanje da li svesno gradi karijeru žanrovskog, reditelja trilera, Nikolić odvraća:

- Znam da se sada napravio neki niz filmova i serija koje su krimi-trileri, i to jeste ono što najviše gledam i želim da radim, ali ne bežim od drugih žanrova, naprotiv, spremam neke komedije.

BONUS VIDEO -  DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)