"GODIŠNJICA" ZA NOVU SEZONU: U "Madlenijanumu" komedija podiže zavesu naredne pozorišne godine

V.V.S.

03. 07. 2023. u 18:59

PRVA premijera premijera u narednoj sezoni na sceni "Madlenijanuma" biće drama "Godišnjica" Rebeke Vilhajt , u prevodu Olivere Đorđević i režiji Petra Jovanovića.

ГОДИШЊИЦА ЗА НОВУ СЕЗОНУ: У Мадленијануму комедија подиже завесу наредне позоришне године

foto Đorđe Tomić

Drama Rebeke Vilhajt smešta radnju u Njujork. Prvi čin se dešava 1968. u godini velikih društvenih promena u Americi i celom svetu, kada se mlađa generacija pobunila protiv ustaljenih društvenih normi i zahtevala sistemske promene u načinu na koji se globalno društvo razvija.

Drugi čin komada odvija se 1992. - dvadeset četiri godine kasnije. Glavna junakinja, Mimsi iznajmljuje isti hotelski apartman sa željom da proslavi godišnjicu braka sa Semom i "rekonstruiše" njihovu prvu bračnu noć. Međutim, uskoro će se ispostaviti da njihov brak nije srećan kao što se očekivalo.

Kako se najavljuje, biće to komedija puna topline i tema prisnih svim generacijama: onima koji su pred brakom ili pred venčanjima svoje dece, a posebno onima koji su na nekoj vrsti bračne raskrsnice.

Igraju Vanji Milačić, Ljubinka Klarić, Srđan Karanović, Stefan Bundalo, Tamara Aleksić i Ljubomir Bulajić. Autorski tim "Godišnjice" čine scenograf Damjan Paranosić, kostimograf Milica Grbić Komazec i kompozitor Bojan Milinković. Za scenski pokret zadužen je Danilo Milovanović, a za scenski govor Milica Janketić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024