"DANI OBNOVE" U STAROJ KASARNI: U Užičkoj Galeriji "Reflektor" do 5. jula izložba umetnika iz Srbije, Švedske i Holandije

V.V.S.

27. 06. 2023. u 14:44

U PROSTORU stare užičke kasarne, u Galeriji "Reflektor", do 5.jula biće otvorena izložba "Doba obnove #7".

ДАНИ ОБНОВЕ У СТАРОЈ КАСАРНИ: У Ужичкој Галерији Рефлектор до 5. јула изложба уметника из Србије, Шведске и Холандије

foto Promo

Kako se navodi, od kada je napušteni prostor stare kasarne obnovljen i pretvoren u dinamični kulturni centar za istraživanje, produkciju i prezentaciju umetnika mlađe generacije, ovaj simbolični naziv postaje sinonim za napore i želju umetnika da ostanu u Užicu i daju svoj doprinos kulturnoj ponudi grada.

Tako ovaj prostor pruža mogućnost za tradicionalni presek dešavanja na lokalnoj sceni, promociju najnovijih ostvarenja umenika, ali i autora koji se po prvi put predstavljaju sugrađanima. Galerija "Reflektor" uspela da se nametne ne samo u lokalnim okvirima i u granicama Srbije, već da postane predmet interesovanja uglednih umetnika, teoretičara i kustosa iz regiona, kao jedna od najznačajnijih galerija posvećena predstavljanju savremene umetničke produkcije i stvaralaštvu mladih umetnika na teritoriji Srbije.

Ovom prilikom biće izloženi radovi srpskih umetnika,kao i njihovih kolega iz Švedske i Holandije. Izložba "Doba obnove #7" održava se pod pokroviteljstvom Grada Užica (uz podršku Vlade Švajcarske), a realizuje je Hartefakt fond.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ NIJE OČEKIVAO OVO: Endi Marej traži da se zbog njega napravi presedan na Rolan Garosu