DODELJENE "ZLATNE MALINE" ZA NAJGORE FILMOVE: Tom Henks jedan od "dobitnika"

Tanjug

11. 03. 2023. u 19:20

ZLATNE maline, nagrade za najgora filmska ostvarenja i uloge u prošloj godini, dodeljene su danas, a jedan od glavnih "dobitnika" je čuveni glumac Tom Henks, koji je osvojio Zlatnu malinu za najgoru sporednu ulogu i najgoru kombinaciju u filmu "Elvis", u kome je igrao menadžera Elvisa Prislija.

ДОДЕЉЕНЕ ЗЛАТНЕ МАЛИНЕ ЗА НАЈГОРЕ ФИЛМОВЕ: Том Хенкс један од добитника

Foto: AP

Posebno je istaknuta kombinacija Henksove uloge i "gumenog lica" ovog glumca u filmu, kao i njegov "smešni akcenat", prenosi Rojters.

Za najgoreg glumca u glavnoj ulozi proglašen je Džared Leto u filmu "Morbijus", a njegova koleginica Adria Arjona je osvojila Zlatnu malinu za sporednu ulogu u istom filmu.

Biografski film "Plavuša" o životu Merilin Monro je dvostruki osvajač Zlatne Maline, za najgori film godine i najgori filmski scenario.

Paradoks je to što je Ana de Armas koja tumači ulogu Merilin Monro jedna od kandidatkinja za Oskara.

Organizatori Zlatne maline su dodelili jednu iznenađujuću nagradu sebi za "najgoru glumicu godine."

Na taj način su priznali sopstvenu grešku, jer su prvobitno za ovu nagradu nominovali Rajan Kiru Armstrong, koja ima samo 12 godina. 

Zlatne maline, "ružni rođaci Oskara", se dodeljuju od 1980. godine.

BONUS VIDEO: 

SEĆANjE NA VELIKOG JANAĆKA: Burdušu nuđena glavna uloga u filmu "Kum", Beograd je ipak bio draži

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

GLOBALNO PREDGRAĐE U ĐARDINIMA:   Kolonijalnu izložbu Aleksandra Denića otvoriće Maja Gojković, ministar kulture