PAMTIĆEMO GA KAO RAJKA IZ SERIJE "MOJ ROĐAK SA SELA": Tanasije iza sebe ostavio ćerku, malo ko zna da je i ona glumica (FOTO)

Novosti online

10. 03. 2023. u 13:29

GLUMAC Tanasije Uzunović preminuo je u 81. godini na Klinici za urgentnu medicinu VMA.

ПАМТИЋЕМО ГА КАО РАЈКА ИЗ СЕРИЈЕ МОЈ РОЂАК СА СЕЛА: Танасије иза себе оставио ћерку, мало ко зна да је и она глумица (ФОТО)

Foto: Printskrin

Glumac je igrao u preko 50 filmova i TV drama, a najviše se proslavio ulogom Rajka Maleševića u kultnoj seriji "Moj rođak sa sela".

Tanasije je iza sebe ostavio ćerku Sofiju, koju je dobio u 50. godini života sa trećom suprugom Mirom. Inače, Sofija je krenula očevim stopama i isto se bavi glumom. – Sofija je odmalena pokazivala interesovanje za razne stvari i nikad nisam ozbiljno razmišljao o tome da bi mogla da odabere glumu za životni poziv – priznaje Tanasije. – Lepo je pisala, zanimala se za književnost, težila je za autentičnim izrazima u muzici. U gimnaziji je odlazila u “Dadov”, što mi je bilo veoma drago jer sam smatrao da je bolje da vreme provodi u dramskoj sekciji nego da se interesuje za folk i rijalitije. Jedan prijatelj mi je tada rekao: “Ona će biti glumica”. Odgovorio sam mu da to ne dolazi u obzir, a on je na to samo proročanski kazao: “Videćeš”. I ispostavilo se da je bio u pravu. Kad su je oborili na prijemnom na Fakultetu dramskih umetnosti, rekao sam joj da neke stvari mora da prelomi ukoliko želi da se bavi glumom, a ona je to želela po svaku cenu. Kasnije je upisala Akademiju umetnosti u klasi Dragane Varagić. Na prvoj godini sam joj skrenuo pažnju da u ovoj profesiji nema protekcije, da sama mora da pokaže koliko vredi i pronađe svoj put - rekao je ranije Uzunović za medije.

Foto: Printskrin

Tanasije je kćerki govorio da se ne prilagođava, već da bude ono što jeste.

Foto: Printskrin

– Objasnio sam joj da je to težak, mučan i nepriznat posao koji može da se radi samo pod jednim uslovom – ako se neizmerno voli. Trenutna situacija je poražavajuća, ali ne mogu i neću da joj rušim ideale, kao ni da joj dajem lažnu nadu. Mora mnogo da radi, pogotovo sad na početku karijere, a tu je i pitanje njene selekcije, odnosno odluke da li će se prikloniti jeftinim elementima i izražajnim momentima, ili će tražiti istinu, jer gluma bez istine ne može. Gluma je emocija, temperament, mašta, inteligencija da se sve to skupi, a do umetnosti je mnogo daleko. I mora da “krade” scenski izraz, zanatske cake - rekao je on svojevremeno.

(Blic)

BONUS VIDEO: PREMIJERA 2. SEZONE "TAJKUNA": Dragan Bjelogrlić otkrio da li će se dosta razlikovati od prve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)