OD BORBE SA KARCINOMOM, DO OVACIJA U POZORIŠTU: Nikola Cvetković iz Kruševca jedan je od najtalentovanijih mladih glumaca (FOTO)

S.BABOVIĆ

09. 03. 2023. u 21:52

NIKOLA Cvetković (24) iz Kruševca jedan je od naših najtalentovanijih mladih glumaca.

ОД БОРБЕ СА КАРЦИНОМОМ, ДО ОВАЦИЈА У ПОЗОРИШТУ:  Никола Цветковић из Крушевца један је од најталентованијих младих глумаца (ФОТО)

Foto:Kruševačko pozorište,S.Babović

Nedavno je briljirao igrajući u svojoj diplomskoj predstavi „Crveno“, a drama će se naći i na repertoaru Kruševačkog pozorišta 13. i 14.marta. Nikolin uspeh usledio je nakon dve godine lečenje tumora i napornih terapija. Tokom prošle godine ponovo je počeo da polaže ispite na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, koji je uspeo da upiše već posle trećeg razreda Gimnazije.

- Sve to ide kako treba, stepenik po stepenik-priča za „Novosti“ harizmatični glumac Nikola Cvetković, koji se vratio studijama. - Presrećan sam i prezadovoljan predstavom, koju smo napravili i siguran sam da će živeti izvesno vreme pred publikom. Ostalo mi je još par ispita i nadam se da ću sve završiti do oktobra.

Nikola je odrastao u Kruševačkom pozorištu.

- Prvi put sam igrao na toj sceni sa samo šest godina, tek što sam pošao u prvi razred škole - priseća se mladi glumac. - Bio sam mali Mocart u istoimenoj predstavi Zorana Lozančića. Potom sam izgrao i „Pinokija“. Od 2018.godine počinjem sa profesionalnim nastupima u Beogradu. Vatreno krštenje dogodilo se u predstavi „Feliks“ Darka Bajića u Zvezdara tetatru, a zatim sam ponovo igrao u svom gradu, u predstavi „Čudo u Šangaju".

U poslednjoj predstavi, diplomskoj, „Crveno“ autora Džona Logana, u režiji Vladimira Popadića Nikoli je poverena uloga Kena, prijatelja slikara Marka Rotka, Rusa jevrejskog porekla koji je otišao za Ameriku sa roditeljima i tamo postao beskrompromisan borac za umetnost. Iako nema mnogo teksta,stalno prisustvo na sceni usložnjava glumački zadatak.

- Predstava je u intimnijoj atmosferi, za manji broj posmatrača, kako bi se videle slike koje je naslikao naš glavni junak Marko Totko, verujem da je stvarno dobra predstava-kaže nam Nikola Cvetković.

U predstavi "Crveno", Nikola je odmerio glumačke snage sa svojim mentorom, popularnim glumcem Dejan Tončićem, čiju je Školu glume pohađao kao tinejdžer. Tončić kaže za „Novosti“ da je rad na predstavi sa Nikolom za njega bio posebno emotivan.

- Poznajem ga još dok je bio dečak, do sada smo bili partneri u dve predstave,ali sada delimo scenu-predočava za „Novosti“ Dejan Tončić. - Mislim da je Nikola jedan od najtalentovanijih mladih glumaca trenutno u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu